• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eri toodetega seotud toetused ei suuda piimatööstureid ahvatleda

  Paides võid tootva AS Kalevi äriprotsesside arendusjuht Üllar Rannik selgitas, et nemad ei ole sekkumiskokkuostu meedet kasutanud, kuna sekkumiskokkuostuhindade tase ei ole atraktiivne võrreldes turuhindadega. ?Eraladustamine ei vasta meie eesmärkidele käibevahendite kasutamise osas,? lisas Rannik. ?Eraladustamine ei ole ka praegu otstarbekas suhteliselt kõrgete turuhindade tõttu.?
  Küll aga on AS Kalev Paide Tootmine taotlenud PRIA-lt piimatoodete kasutustoetust, täpsemalt pagarivõi toetust. PRIA poolt on tehtud otsus esimese summa väljamaksmiseks, kuid toetuseid me veel saanud ei, ütles Rannik.
  Pagarivõi lõpptarbijaks on nii AS Kalev Paide Tootmine ise, kui ka AS Kalevi teine tütarettevõte AS Kalev Jõhvi Tootmine, kes toodab samuti kondiitritooteid. Pagarivõist valmistatakse küpsiseid, Mõnusat Maiust.
  Tallinna Piimatööstuse ekspordijuht Ivo Lätti sõnul on piimatööstus taotlenud piimatoodete kasutustoetust ja seda ka saanud. ?Olime esimene Eesti ettevõte, kes sellest programmist osa võttis ning esimene toetus on meile ka välja makstud,? märkis Lätti. Selle toetuse abil saab lõpptootja tooraine soodsamalt, näiteks külmhoone saab koore jäätise valmistamiseks.
  Kuna TPT on linnapiimatoodete tootja, siis ei ole neil kokkupuudet või- ja koore eraladustamise ega sekkumiskokkuostudega. Eksporditoetuste vastu on nad huvi tundnud, kuid ekspordiplaani programmis on põllumajandustoodete tootmine ja esmane töötlemine välistatud valdkond.
  Praegu kaalub TPT ka koolipiima programmis osalemist, kuid tehnilised nüansid ? raha laekub alles enam kui pool aastat pärast kulutuse tegemist ? vajavad veel mõtlemist, ütles Lätti.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Toiduliidu juht: ma ei saa aru, kas meil on sügisel gaasi või ei ole
Eesti tarnekindluse eest vastutavate ametnike väljaütlemised on muutnud kogu tööstussektori ärevaks. Samas ei paista tulevik paljudele probleemidele vaatamata ainult mustades toonides, kirjutab Eesti Toiduainetööstuse Liidu juht Sirje Potisepp vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Eesti tarnekindluse eest vastutavate ametnike väljaütlemised on muutnud kogu tööstussektori ärevaks. Samas ei paista tulevik paljudele probleemidele vaatamata ainult mustades toonides, kirjutab Eesti Toiduainetööstuse Liidu juht Sirje Potisepp vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Starbucks väljub viimaks Vene turult
Starbucks teatas lõplikust väljumisest Vene turult, kus ketil oli 130 kohvipoodi ja ligi kaks tuhat töötajat.
Starbucks teatas lõplikust väljumisest Vene turult, kus ketil oli 130 kohvipoodi ja ligi kaks tuhat töötajat.
Parimad juhid: avaliku sektori juhtide palgad peavad tõusma
Konkursi parim juht finalistid LHV Grupi juht Madis Toomsalu ja Enefit Green juht Aavo Kärmas leidsid saates „Kuum tool“, et avaliku sektori tasud peaksid olema kõrgemad kui täna. Tänavusel konkursil esikolmikusse jõudnud kahe börsifirma juhi palganumber on näiteks kolm korda kõrgem kui konkursil kolmandal finalistil, Häirekeskuse juhil Kätlin Alvelal. Juhid on juhid ja vahet ei olegi, kas nad on eraettevõttes või avalikus sektoris, leidis Aavo Kärmas.
Konkursi parim juht finalistid LHV Grupi juht Madis Toomsalu ja Enefit Green juht Aavo Kärmas leidsid saates „Kuum tool“, et avaliku sektori tasud peaksid olema kõrgemad kui täna. Tänavusel konkursil esikolmikusse jõudnud kahe börsifirma juhi palganumber on näiteks kolm korda kõrgem kui konkursil kolmandal finalistil, Häirekeskuse juhil Kätlin Alvelal. Juhid on juhid ja vahet ei olegi, kas nad on eraettevõttes või avalikus sektoris, leidis Aavo Kärmas.
Soome suurim maasikakasvataja palkab ukrainlaste asemele tailased
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.
Ehituses mõjutavad otsuseid riik, alampakkujad ja teadmatus
Mõjukuse näitaja on see, kui keegi suudab sektorit mingis suunas liigutada. Ehituses ei ole ühtegi sellist inimest, kes suudaks seda üksinda teha, leidis Otsustajate TOPis ehitussektori pingerivis teisel kohal olev Raivo Rand.
Mõjukuse näitaja on see, kui keegi suudab sektorit mingis suunas liigutada. Ehituses ei ole ühtegi sellist inimest, kes suudaks seda üksinda teha, leidis Otsustajate TOPis ehitussektori pingerivis teisel kohal olev Raivo Rand.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.