Eri toodetega seotud toetused ei suuda piimatööstureid ahvatleda

Merike Lees 05. november 2004, 00:00

Paides võid tootva AS Kalevi äriprotsesside arendusjuht Üllar Rannik selgitas, et nemad ei ole sekkumiskokkuostu meedet kasutanud, kuna sekkumiskokkuostuhindade tase ei ole atraktiivne võrreldes turuhindadega. ?Eraladustamine ei vasta meie eesmärkidele käibevahendite kasutamise osas,? lisas Rannik. ?Eraladustamine ei ole ka praegu otstarbekas suhteliselt kõrgete turuhindade tõttu.?

Küll aga on AS Kalev Paide Tootmine taotlenud PRIA-lt piimatoodete kasutustoetust, täpsemalt pagarivõi toetust. PRIA poolt on tehtud otsus esimese summa väljamaksmiseks, kuid toetuseid me veel saanud ei, ütles Rannik.

Pagarivõi lõpptarbijaks on nii AS Kalev Paide Tootmine ise, kui ka AS Kalevi teine tütarettevõte AS Kalev Jõhvi Tootmine, kes toodab samuti kondiitritooteid. Pagarivõist valmistatakse küpsiseid, Mõnusat Maiust.

Tallinna Piimatööstuse ekspordijuht Ivo Lätti sõnul on piimatööstus taotlenud piimatoodete kasutustoetust ja seda ka saanud. ?Olime esimene Eesti ettevõte, kes sellest programmist osa võttis ning esimene toetus on meile ka välja makstud,? märkis Lätti. Selle toetuse abil saab lõpptootja tooraine soodsamalt, näiteks külmhoone saab koore jäätise valmistamiseks.

Kuna TPT on linnapiimatoodete tootja, siis ei ole neil kokkupuudet või- ja koore eraladustamise ega sekkumiskokkuostudega. Eksporditoetuste vastu on nad huvi tundnud, kuid ekspordiplaani programmis on põllumajandustoodete tootmine ja esmane töötlemine välistatud valdkond.

Praegu kaalub TPT ka koolipiima programmis osalemist, kuid tehnilised nüansid ? raha laekub alles enam kui pool aastat pärast kulutuse tegemist ? vajavad veel mõtlemist, ütles Lätti.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:52
    Otsi:

    Ava täpsem otsing