PRIA alustas teravilja sekkumiskokkuostu

ÄP 05. november 2004, 00:00

1. novembrist kuni järgmise aasta 31. maini ostab PRIA füüsilistelt ja juriidilistelt isikutelt kokku nisu ja otra, korraldab teravilja ladustamise ja müüb seda soovijatele, kui turuhind on kõrgem või võrdne sekkumishinnaga.

Teravilja sekkumishind on 1585,16 krooni tonni kohta. Selleks, et kogu teravilja ei müüdaks kohe novembris, kohaldatakse sekkumishinna suhtes igakuist 7,20 kr/t suurust juurdehindlust. Lisaks korrigeeritakse hinda kvaliteedinäitajate alusel. Minimaalne kogus, mille kohta võib pakkumise esitada, on 80 tonni. Pakutav teravili peab olema kasvatatud ELi territooriumil ja vastama kehtestatud kvaliteedinõuetele.

PRIA maksab pakkujale teraviljakoguse eest 30.?35. päeval pärast teravilja ülevõtmist. Ülevõtmise päevaks arvatakse päev, mil on selgunud kogu ühe pakkuja poolt pakutud teravilja nõuetele vastavus.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:52
    Otsi:

    Ava täpsem otsing