Börsiülevaade: Harju Elektri aktsia uuel rekordtasemel

05. november 2004, 15:27

Teisipäeval korralike kvartalitulemustega välja tulnud Harju Elektri aktsia tõusis täna 4,4% ning jõudis kõigi aegade kõrgeimat taset tähistava 130,65 kroonini.

Pärast kvartalitulemuste avaldamist on aktsia tõusnud kokku ligi kümme krooni ehk 8% võrra.

Harju Elektri viimane rekord (129,08 krooni) pärines selle aasta märtsi lõpust ning aprilli algusest. Vahepealse aja jooksul on elektriseadmete tootja maksnud investoritele veel 4 krooni aktsia kohta dividende.

Harju Elektri hinnatõusu pärast ei maksa kulme kergitada. Imelik on vaid, et see nii kaua viibis. Kohaliku aktsiaturu pikka reageerimisaega ja madalat likviidsust arvestades võib sellest aga aru saada.

Ettevõtte kolmanda kvartali käibekasv oli enam kui kahe aasta kiireim, ulatudes 47%ni. Kuna ettevõtte puhaskasum sõltub peamiselt firma bilanssi kuuluva PKC Group aktsiate väärtuse muutusest väärib märkimist ettevõtte ärikasumi hüppe 6,2 miljonilt 14,1 miljoni kroonini.

Harju Elektrile kuuluvad 1,86 miljonit PKC Group aktsiat maksavad praeguse 9,95 eurose turuhinna alusel 289,6 miljonit krooni ehk 53,60 krooni aktsia kohta. See tähendab, et ettevõtte enda väärtust hinnatakse 77 krooniga aktsia kohta.

Juhul kui ettevõtte suudab lõppenud kvartalis saavutatud ärikasumi rentaablust tulevikus hoida võib Harju Elekter viia oma aastase ärikasumi kergelt 40-50 miljoni kroonini, mille kõrval poleks aktsia praegune aktsiahind kuigi kallis.

Kuna tuleval esmapäeval noteeritakse börsil Harju Elektri aktsiaoptsiooni programmis osalenud töötajate 200tuhat uut aktsiat väheneb aktsia tähtsus 3,6% võrra. Juhul kui uued aktsionärid oma aktsiaid turule müüma ei torma ei tohiks see aktsiahinnale suurt negatiivset mõju avaldada.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing