Fortum investeeris Viljandi soojatootmisesse 15 miljonit

Liis Kängsepp 05. november 2004, 10:31

AS Fortum Termest avab täna Viljandis uue katlamaja, võimsusega 18,6 MW-i, kuhu investeeriti 15 mln krooni.

Katlamaja abil toodetakse soojust Paala linnaosale aastase mahuga ca 40 000 MWh.

Soojatootjad Fortum Termest AS ja Esro AS sõlmisid 16.juunil 2004.aastal vastava lepingu, mille kohaselt Fortum Termest toodab uues Paala katlamajas soojust ning Esro edastab selle oma soojavõrkude kaudu soojatarbijatele.

Vastavalt lepingule alustab Fortum Termest soojuse tootmist uuest keskkonnasõbralikust maagaasil töötavast katlamajast, investeerides katlamaja ehitusse 14,0 miljonit krooni ja gaasivõrgu ehitusse 1,0 miljon krooni.

Uue kaasaegse täisautomaatse katlamaja ehitusega suureneb tootmise efektiivsus, paraneb Paala linnaosa tarbijate varustuskindlus ning vähenevad soojakaod.

Fortum Termest AS on Põhjamaade energiakontserni Fortum kuuluv ettevõte. Fortum Termest tegeleb soojuse tootmisega 105 katlamajas üle Eesti, ettevõttes töötab 290 töötajat.

Lisaks müüb Fortum Termest maagaasi viies Eesti piirkonnas, sealhulgas ka Viljandi linna Paala linnaosas, Saarepeedi vallas ja Pärsti vallas Viljandimaal. 14.mail 2004 sõlmiti vastav maagaasivõrgu arendamise ja maagaasi müügileping AS-ga Eesti Gaas.

AS Esro on Eesti kapitalil põhinev Viljandi soojaettevõte, mis erastas 2003. aastal Viljandi linnale kuuluva AS-i Viljandi Soojus ja on nüüd kogu Viljandi linna kaugküttevõrgu omanik. AS Esro toodab sooja Viljandi linnale Männimäe katlamajas, Pärsti vallale Jämejala katlamajas ning Viiratsi vallale Vana-Võidu katlamajas.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing