PM: Skoone rentnik läheb Euroopa kohtusse

05. november 2004, 08:06

Skoone bastioni rentnik Mahyd Skoone pole vaatamata kohtuotsusele seni tagastanud linnale bastioni ning on otsustanud kaevata Euroopa Inimõiguste Kohtusse.

Kuigi riigikohus otsustas juba 16. juunil mitte menetlusse võtta Tallinna kesklinnas asuva Skoone bastioni maavaidlust ja andis protsessis võidu Tallinna linnavalitsusele, pole Mahyd Skoone seni kahte ebaseaduslikult nende valduses olevat kinnistut linnale üle andnud, kirjutab Postimees.

Tallinn kavandab juba pikemat aega Tallinna südalinna ühe suurema ja magusama vaba krundi rendileandmist Taani tivolifirmale Tivoli International, mis tooks linnale pooleteise miljardi krooni suuruse investeeringu ning looks tuhandeid töökohti.

Nüüd jätkub 17. sajandi lõpus rajatud muldkindlustuse rendiõiguse ümber juba aastaid kestev saaga Eestist tuhandete kilomeetrite kaugusel, sest rentnikfirmat esindav vandeadvokaat Viktor Kaasik viib vaidluse Euroopa Inimõiguste Kohtusse.

Kaasik ütles eile Postimehele, et sai sellise ülesande oma kliendilt. «Midagi ei ole lõppenud. Vaidlused jätkuvad,» lubas Kaasik.

Tema sõnul ei tule kõne alla, et ühes õigusriigis saaks korduda Eestis toimunu, kus riik annab ühele firmale krundi rendile ja nimetab lepingu kümme aastat hiljem kohtuotsusega õigustühiseks, kuigi lepingupartner pole lepingut rikkunud.

Mõned päevad tagasi sai Kesklinna valitsus firmalt Mahyd-Leti teate, et krunte ei anta tagasi, sest Mahyd Skoonel on kohustusi allrentnike ees.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing