Severstaltrans omandab enamusosaluse transiidifirmas E.O.S.

05. november 2004, 13:33

Investeerimisfirma Baltica Finance N.V. sõlmis kokkuleppe transpordifirma Severstaltransiga kütusetransiidifirma AS E.O.S. enamusosaluse müügiks.

Severstaltrans Grupi peadirektori Konstantin Nikolaevi sõnul võimaldab E.O.S.i enamusaktsiate ost viia ettevõtte Euroopa Liidu turule, seisab pressiteates. E.O.Sile kuuluv kütuseterminal Maardus võimaldab läbi Eesti suunata täiendavaid kaubavoogusid, lisas Nikolajev.

E.O.S. juhatuse esimees Arnout Lugtmeijer kommenteeris, et uus omanik tähendab nii ettevõttele kui selle töötajatele senisest soodsamaid arenguperspektiive.

?On ilmselge, et Venemaa naftatööstus konsolideerub ja allesjäänud üksikud suured võtmetegijad otsivad endale koostööpartnereid, kes pakuvad usaldusväärseid ja optimaalseid multimodaalseid transpordiskeeme,? ütles Lugtmeijer.

Severstaltrans Grupp tegutseb nii Venemaal kui ka selle naaberriikides. Ettevõttele kuulub Eestis kütust raudteed pidi transportiv firma Spacecom. Samuti omab Severstaltrans vähemusosalust uue transiiditerminali ASi Trendgate arendusprojektis.

E.O.S. (Estonian Oil Service) on Eesti suurim masuudile spetsialiseerunud transiidiettevõte. 2003. aastal laadis E.O.S. 5,8 miljonit tonni masuuti. Alates tegevuse algusest 1996. aastal on E.O.S. laadinud 40 miljonit tonni masuuti.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing