Välismaiste autode müük kasvab Venemaal kordades

05. november 2004, 12:33

Uute välismaiste importautode müük edestab tänavu Venemaal juba uute kodumaiste sõiduautode müügi, mille käes on siiski jätkuvalt 60% turust.

Kokku on Venemaa autoturu suurus kohaliku autotööstuse statistika põhjal tänavu 1,5 miljonit sõiduautot. Tuleval aastal prognoositakse Venemaa oma markide osakaalu vähenemist 54%-le.

Tänavu kulutatakse Venemaal uute importautode ostuks ca 58 miljardit Eesti krooni ja kasutatud välismaiste autode ning Venemaal monteeritud välismaiste markide ostule veel lisaks 32 miljardit krooni. Summa kokku on pea kaks korda suurem kui kulutatakse kodumaiste markide ostule. Tuleval aastal prognoositakse, et välismaiseid sõidukeid ostetakse Venemaal kokku 122 miljardi krooni ja kodumaiseid marke 53 miljardi krooni eest.

Selle aasta esimese kolme kvartaliga on Ford oma müüki Venemaal kahekordistanud 26 500 sõidukile. Toyota müük on kasvanud 1,8 korda 33 000 sõidukile ning Hyundai müük 3,5 korda 33 600 sõidukile. Ka Volvo, Opeli, Nissani, Daewoo ja Renault autode müük on jõudsalt kasvanud.

Venemaal on sõidukite tootmist juba alustanud Ford, GM ja Renault. Volkswagen, Toyota ja Hyundai kaaluvad samuti tootmise alustamist, kirjutab Dagens Industri.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing