• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kolleegid lähtuvad omavahelistes suhetes sageli valedest eeldustest

  Suheldes inimestega, kes on pidevalt lähikonnas, püütakse kokku hoida sissejuhatuse tegemise ja kontakti loomise pealt. Eeldatakse, et kontakt on alati olemas ja seda saab mis tahes hetkel kasutada. Paraku pole see sageli nii, näiteks võivad kolleegid parajasti oma tegemistega hõivatud olla.
  Ettevõttes oli aasta algul kokku lepitud, et viimases kvartalis, firma sünnipäeva eel, muudetakse esitlusmaterjale. Turundusega tegelev töötaja läkski novembri algul ühe valdkonnajuhi juurde, öeldes, et ta koostaks nädala jooksul oma valdkonda tutvustava teksti, ning solvus, kui valdkonnajuht vastas, et alanud nädalal tal selleks aega pole.
  Kolleegidelt eeldatakse suurt koostöövalmidust, äraütlemisi kiputakse võtma isiklikult ning nende peale pahatihti solvutakse. Mõnele inimesele tundub alandavana või väljendab usaldamatust, kui ka kolleegidega täpseid kokkuleppeid tehakse (kes mis ajaks mida täpselt teeb) ning nende täitmist kontrollitakse.
  Sageli on eriti keeruline anda negatiivset tagasisidet kokkuleppe rikkujale. Märkust kolleegilt võetakse pahatihti isiklikult ? ta peaks ju teadma, miks ma ei saanud teha ?, kardetakse suhete kahjustumist.
  Kolleegi roll on keeruline ja segane. Oluline on nii ühine pingutamine töise eesmärgi nimel kui ka suhete säilitamine. Kujutlused selle kohta, mida hea kolleeg tegema peaks, on sageli väga erinevad. Näiteks võidetakse väga erinevalt mõista seda, kuivõrd peaksid kaaslased tööle pühenduma.
  Aidata võib ootuste selgitamine. Lähemate kaastöötajatega oleks kindlasti mõistlik omavahel selgemaks rääkida, kuidas igaüks head kolleegidevahelist käitumist ette kujutab. Kollegiaalsuse hea tava on oluline firmakultuuri osa.
  Autor: Vahur Murutar
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Agris Adamberg: tubakaaktsiisiga saaks tervisekahjusid vähendada
Aktsiisipoliitika võiks ümber teha nii, et vähem kahjulikud tooted maksustatakse väiksema aktsiisiga, kirjutab alternatiivsete tubakatoodete aktsiisi mõju uurinud Agris Adamberg.
Aktsiisipoliitika võiks ümber teha nii, et vähem kahjulikud tooted maksustatakse väiksema aktsiisiga, kirjutab alternatiivsete tubakatoodete aktsiisi mõju uurinud Agris Adamberg.
Suur ülevaade: analüütikud näitavad rohelist ja punast tuld just neile Balti börsi aktsiatele
Eelmise aasta eufooriline meeleolu ja ahnus aktsiaturgudel on asendunud kohati hirmuga. Kogenumad investorid piiluvad häid ostukohti, analüütikute pakutud hinnasihid on üks viis, kuidas aktsiaid portfelli juurde noppida.
Eelmise aasta eufooriline meeleolu ja ahnus aktsiaturgudel on asendunud kohati hirmuga. Kogenumad investorid piiluvad häid ostukohti, analüütikute pakutud hinnasihid on üks viis, kuidas aktsiaid portfelli juurde noppida.
Miks just nemad ehk kogu tõde parimatest juhtidest
Konkursi "Parim juht" finalistid on eeskujuks nii isikupärase käekirja kui ka juhtimisstiiliga, samuti julgusega kutsuda ettevõtte omanik maadlema. Küsimuste küsimusele ehk kuidas pikaaegselt edukas olla ja tipus püsida, on neil kõigil eeldused õigesti vastata, leiab juhtimisekspert Mait Raava.
Konkursi "Parim juht" finalistid on eeskujuks nii isikupärase käekirja kui ka juhtimisstiiliga, samuti julgusega kutsuda ettevõtte omanik maadlema. Küsimuste küsimusele ehk kuidas pikaaegselt edukas olla ja tipus püsida, on neil kõigil eeldused õigesti vastata, leiab juhtimisekspert Mait Raava.
Miks just nemad ehk kogu tõde parimatest juhtidest
Konkursi "Parim juht" finalistid on eeskujuks nii isikupärase käekirja kui ka juhtimisstiiliga, samuti julgusega kutsuda ettevõtte omanik maadlema. Küsimuste küsimusele ehk kuidas pikaaegselt edukas olla ja tipus püsida, on neil kõigil eeldused õigesti vastata, leiab juhtimisekspert Mait Raava.
Konkursi "Parim juht" finalistid on eeskujuks nii isikupärase käekirja kui ka juhtimisstiiliga, samuti julgusega kutsuda ettevõtte omanik maadlema. Küsimuste küsimusele ehk kuidas pikaaegselt edukas olla ja tipus püsida, on neil kõigil eeldused õigesti vastata, leiab juhtimisekspert Mait Raava.
Välisinvestorid on Eestiga rohkem rahul, kuid pole kedagi palgata
Nii nagu kohalikel ettevõtjatel, on Eestis tegutsevatel välisinvestoritel küllaltki sarnased mured, kinnitas nende seas tehtud uuring: pole piisavalt töötajaid, kimbutavad kallid elektriarved ning geopoliitiline olukord paneb kukalt kratsima, tarneahelast rääkimata. Eksperdid näevad aga probleemides võimalusi.
Nii nagu kohalikel ettevõtjatel, on Eestis tegutsevatel välisinvestoritel küllaltki sarnased mured, kinnitas nende seas tehtud uuring: pole piisavalt töötajaid, kimbutavad kallid elektriarved ning geopoliitiline olukord paneb kukalt kratsima, tarneahelast rääkimata. Eksperdid näevad aga probleemides võimalusi.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.