• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kolleegid lähtuvad omavahelistes suhetes sageli valedest eeldustest

  Suheldes inimestega, kes on pidevalt lähikonnas, püütakse kokku hoida sissejuhatuse tegemise ja kontakti loomise pealt. Eeldatakse, et kontakt on alati olemas ja seda saab mis tahes hetkel kasutada. Paraku pole see sageli nii, näiteks võivad kolleegid parajasti oma tegemistega hõivatud olla.
  Ettevõttes oli aasta algul kokku lepitud, et viimases kvartalis, firma sünnipäeva eel, muudetakse esitlusmaterjale. Turundusega tegelev töötaja läkski novembri algul ühe valdkonnajuhi juurde, öeldes, et ta koostaks nädala jooksul oma valdkonda tutvustava teksti, ning solvus, kui valdkonnajuht vastas, et alanud nädalal tal selleks aega pole.
  Kolleegidelt eeldatakse suurt koostöövalmidust, äraütlemisi kiputakse võtma isiklikult ning nende peale pahatihti solvutakse. Mõnele inimesele tundub alandavana või väljendab usaldamatust, kui ka kolleegidega täpseid kokkuleppeid tehakse (kes mis ajaks mida täpselt teeb) ning nende täitmist kontrollitakse.
  Sageli on eriti keeruline anda negatiivset tagasisidet kokkuleppe rikkujale. Märkust kolleegilt võetakse pahatihti isiklikult ? ta peaks ju teadma, miks ma ei saanud teha ?, kardetakse suhete kahjustumist.
  Kolleegi roll on keeruline ja segane. Oluline on nii ühine pingutamine töise eesmärgi nimel kui ka suhete säilitamine. Kujutlused selle kohta, mida hea kolleeg tegema peaks, on sageli väga erinevad. Näiteks võidetakse väga erinevalt mõista seda, kuivõrd peaksid kaaslased tööle pühenduma.
  Aidata võib ootuste selgitamine. Lähemate kaastöötajatega oleks kindlasti mõistlik omavahel selgemaks rääkida, kuidas igaüks head kolleegidevahelist käitumist ette kujutab. Kollegiaalsuse hea tava on oluline firmakultuuri osa.
  Autor: Vahur Murutar
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Triinu Järviste: kas Eesti haiglaid tohib piiramatult rahastada?
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Andmekaitsele läbi sõrmede vaatamine maksab miljoneid
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.