Tööaja norm ja palgamäär on kohustuslikud

Tiia E. Tammeleht 08. november 2004, 00:00

Tükitöö alusel töötava inimesega sõlmitakse tööleping, milles peab sisalduma tööajanorm, millega määratletakse tükitööd tegeva töötaja tööaeg. Tööandja juures, kel on vähemalt viis töötajat, määratakse tööaeg töösisekorraeeskirjadega. Seega ei saa olla, et tükitööd tegeva töötaja tööaeg on üksnes aeg, mil ta otseselt oma tööd teeb, sõltumata kellaajast või päevast. Kui tööandja ei täida töölepingu tingimusi, on töötajal õigus pöörduda töövaidlusorgani poole.

Tööseisaku korral on tööandja kohustatud maksma tasu vähemalt töölepingus kokkulepitud palgamäära ulatuses. Palgamäär on palgatingimuste lahutamatu osana töölepingu üks kohustuslikke tingimusi, sõltumata sellest, kas töötatakse aja- või tükitöö alusel.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing