Pärnut külastas 10% rohkem välisturiste

Inno Tähismaa 08. november 2004, 17:01

Pärnut külastas tänavu 10% rohkem välisturiste, näitab värske külastajate uuring.

Pärnu linna tellitud uuringu põhjal külastas sellel suvel kokku Pärnut hinnanguliselt 300 000 inimest, kellest umbes 180 000 olid välismaalased ja 120 000 eestimaalased. Pärnut külastas umbes 20 tuhat välisturisti rohkem kui eelmisel aastal, teatas Pärnu linnavalitsuse esindaja.

Tänavune külastajate uuring näitab välisturistide osakaalu kasvavat trendi. Kui 2003. aastal oli Pärnu turistide seas esmakordselt välismaalasi võrdselt siseturistidega, siis tänavu kasvas välisturistide külastatavus veelgi ja ulatus juba 60 protsendini kõigist linnakülalistest. Eestlaste vähenenud külastatavus tulenes ilmselt halvast ilmast.

Väliskülaliste päritolumaa areaal laienes sellel aastal oluliselt. 37 riigi seas oli Pärnu esmakordselt turismiobjektiks kümne eksootilisema maa elanikele näiteks Hong Kongist, Taist, Mongooliast ja Indiast.

Uuringust selgus, et Pärnu külalised iseloomustasid Pärnut kui ilusate vanaaegsete majadega, väga kena ranna, piltilusate parkide, paljude heade suviste kultuuriüritustega, sõbralike inimestega armsat linna.

Taastusravikeskuste külastajate hulk tõusis tänavu 83% võrreldes viimase viie aasta keskmise tasemega.

Suvel Pärnut külastanud eestlased said linnas toimuva kohta kõige rohkem infot mitteametlikest kanalitest, eelkõige sõpradelt ja tuttavatelt. Välisturistide meeliskanaliks olid turismibürood ja -bro?üürid. Seda, et reisikorraldajad on linnale head partnerid turismi arendamisel näitab ka fakt, et 43% väliskülalistest saabus Pärnusse reisibüroode kaudu.

Üldine hinnang Pärnu teenindusele kasvas eestlaste silmis eelmise aasta 4,0 pallilt 4,1 pallile (arvestatuna viiesel skaalal). Kõige rohkem ollakse väga rahul majutustingimuste ja pangateenustega. Eelmise aastaga võrreldes vähenes rahulolu rannas puhkamise ja vaba aja veetmise võimaluste osas. Pärnus koos lastega puhkamise võimalusi hindas 90% eestlasi ja 68% välismaalasi heaks.

Puudustest toodi välja toitlustuskohtade varajane sulgemine, võõrkeelse info vähesus linna kodulehel, parkimisprobleemidest ranna lähedal tipphooajal.

Linnavalitsuse läbiviidud uuring koosnes kahest osast: tänava- ja põhiküsitlusest. Tänavaküsitlus viidi läbi kuuel suvepäeval. Kokku intervjueeriti 4375 inimest, kelle seast 1972 olid linna külalised (45% küsitletutest). Põhiküsitluse raames intervjueeriti 500 Pärnu külalist, võrdselt nii eestlasi kui välismaalasi.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing