SLÕL: Wiru Auto ja Saksa Auto kisuvad tüli

08. november 2004, 08:06

Rakveres asuva Wiru Auto juht Tõnu Paju süüdistab Saksa Autot oma andmebaasi omavolilises kasutamises. Saksa Auto pole etteheitega nõus.

Mõne päeva eest said virumaalased Volkswageneid esindavalt Saksa Autolt kirja, kus soovitati otsida endale Wiru Auto asemel uus teeninduskoht, kirjutab SL Õhtuleht.

Rakverlanna Tiina sõnul on kummaline, et kirja said ka need, kel Volkswagenit pole. Piisas, kui olid käinud oma autoga Wiru Auto teeninduses, millest võib järeldada kliendiandmete leket. «Minu kolleegil on näiteks Peugeot ja tema sai ka kirja,» märgib Tiina.

Tema sõnul kirjutab Saksa Auto, et alates 2004. aasta oktoobrist ei ole lepingu lõppemise tõttu enam remondi- ja hooldustöödeks võimalik kasutada Rakveres asuvat Wiru Autot. Paluti minna nimekirjaga lisatud teistesse salongidesse Eestis.

Tiinale jäi kirja lugedes mulje, et Wiru Auto on uksed sulgenud: «Aga seal saab kõike ka praegu teha. Jah, kuna leping lõppes, siis nad ei tegele enam garantiiliste autodega. Kuid seda kirjas eraldi mainitud pole.»

Wiru Auto juhi Tõnu Paju arvates tahab Saksa Auto neid põhja lasta: «Nad võtsid kogu meie kliendibaasi omavoliliselt üle, kuna server asus nende majas, ja saatsid kõigile meie klientidele sellise kirja. Mina enam Saksa Autoga otse ei suhtle, ainult läbi juristide.» Hiljutise koostööpartneri pahameele põhjus on Paju sõnul selles, et Wiru Auto ei müünud neile oma maja ega firmat.

Saksa Auto reklaamijuht Reigo Kuivjõgi märgib, et Virumaa Volkswageni-klientidele saadetud kirja eesmärk oli teavitada, et Wiru Autol pole käesoleva aasta oktoobrist alates enam Volkswageni esindamise lepingut: «Ka edasimüüjate kaudu Volkswageni leidnud omanikud on Saksa Auto kliendid ja kajastuvad Saksa Auto kliendibaasis,» selgitab Kuivjõgi andmebaaside kohta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing