• Jaga lugu:

  Põhjala suurim kartulikrõpsude tootja sai Orklalt ostupakkumise

  Norra Orkla tegi täna ostupakkumise Soome toidutööstuse firmale Chips OY, mis on Skandinaavias suurim kartulikrõpsude valmistaja.

  Orkla pakub Chipsi aktsia eest 22,85 eurot, mis hindab firma väärtuse 402 miljonile eurole. Hind on ca 30% kõrgem kui Chipsi aktsia kauplemiskurss börsil viimased kaks aastat. Kui tehing vastu võetakse, on selle kogumaksumus 320 miljonit eurot.
  Varasemast kuulus Orklale juba 20% Chipsist ning 40% selle peamisest tütarfirmast Chips Scandinavian Co. Orkla lubab, et tootmine Ahvenamaal jätkub.
  Chipsi brändide seas on näiteks Taffel ja Kims kartulikrõpsud. Chips on turuliides Rootsis, Soomes ja Taanis ning 2. kohal Norras Orkla järel. Chips on esindatud ka Balti riikides ja Venemaal.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Avatus ja liberaalsus teenib Eesti huve ka Euroopa kaksikpöördes
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
USA aktsiaturud langesid enne suurfirmade tulemusi
Suurte tehnoloogiafirmade tulemusi oodanud USA börsid sulgusid miinuses, lõpetades nii viiepäevase ralli.
Suurte tehnoloogiafirmade tulemusi oodanud USA börsid sulgusid miinuses, lõpetades nii viiepäevase ralli.
Lauri Kurvits - vikaar ja kirglik meresõitja
Lauri Kurvits on oma elus kokku sidunud kolm üsna eri­palgelist tegevust, milles kõigil kanda võrdväärselt tähtis roll. Olles tegev kaitseväes ning toimetades Tallinna praost­konnas vikaarina, on ta ka Kalevi Jahtklubi ülem ning kirglik meresõitja, kes vabal hetkel purjed heiskab. Äripäeva Suve-eri uuris mehe tegemisi lähemalt.
Lauri Kurvits on oma elus kokku sidunud kolm üsna eri­palgelist tegevust, milles kõigil kanda võrdväärselt tähtis roll. Olles tegev kaitseväes ning toimetades Tallinna praost­konnas vikaarina, on ta ka Kalevi Jahtklubi ülem ning kirglik meresõitja, kes vabal hetkel purjed heiskab. Äripäeva Suve-eri uuris mehe tegemisi lähemalt.
USA jätab Delta tüve kartuses reisipiirangud kehtima
USA ei leevenda kehtestatud reisipiiranguid, sest pelgab koroonaviiruse Delta varianti, vahendab Reuters Valge Maja teadet.
USA ei leevenda kehtestatud reisipiiranguid, sest pelgab koroonaviiruse Delta varianti, vahendab Reuters Valge Maja teadet.