• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  USA aktsiaturg tõusnud üheksa päeva järjest

  Ühendriikide aktsiaturu suurimate firmade liikumisi kajastav Standard Poor`s 500 indeks tõusis möödunud reedel juba üheksandat päeva järjest.

  Tegemist on pikima tõususeeriaga pärast 1997. aastat. <#Indeks=http://finance.yahoo.com/q/bc?s=^GSPC t=3m l=on z=l q=l c=> lõpetas nädala 1166,17 punktil ehk kõrgeimal tasemel pärast 2002. aasta märtsi. Oma viimase viie aasta sügavaimalt tasemelt (alates 09. oktoober 2002) on indeks kosunud juba 50%.
  Standard Poor`s 500 koosseisu suurimaks tõusjaks oli Sears, Roebuck Co aktsia (+23%), kuna kinnisvarafirma Vornado Realty Trust sai 4,3% kaubamajaketi aktsiate omanikuks. Investorite mure Searsi langeva müügi ja turuosa pärast oli nagu võluväel minema pühitud.
  Reedel aitas aktsiaturu tõusule kaasa ka oktoobrikuu tööturu kõva näitaja. Möödunud kuul lisandus USAs juurde 337tuhat töökohta (analüütikute keskmine prognoos 175tuhat). Tööjõuministeeriumi andmeil aitas tugevale numbrile kaasa riiki tabanud orkaanid, mis lõid ehitussektoris juurde uusi töökohti. Töötuse määr langes kuuga 5,5%lt 5,4%ni. Möödunud nädala algul aitas aktsiatele hoogu juurde George W. Bush tagasivalimine, kuna turgudel arvatakse et presidendi maksukärped aitavad riigi majanduskasvule kaasa.
  Samas vähendab Ühendriikide valuuta väärtuse langus euro vastu (täna hommikul juba 1,2985 dollarit euro eest = 12,05 krooni dollar) tunduvalt eurotsoonist USAsse investeerivate investorite reaalset tootlust.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

E-resident: õiglased tasud Eesti loomemajandusse!
Rohkem kui 70 aastat pärast loojate õiguste fikseerimist ÜRO inimõiguste deklaratsioonis on paljude autorite tasustamine endiselt kõike muud kui õiglane ja läbipaistev, kirjutab ettevõtte Digiciti asutaja ning Eesti e-resident Philippe Rixhon.
Rohkem kui 70 aastat pärast loojate õiguste fikseerimist ÜRO inimõiguste deklaratsioonis on paljude autorite tasustamine endiselt kõike muud kui õiglane ja läbipaistev, kirjutab ettevõtte Digiciti asutaja ning Eesti e-resident Philippe Rixhon.
Baltic Horizon kasvatas renditulu Fond loob oma tagasiostuprogrammi
Tallinna börsil noteeritud Baltic Horizon Fond tegi teatavaks osakuomanike korralise üldkoosoleku ja fondi osaku värskeima puhasväärtuse.
Tallinna börsil noteeritud Baltic Horizon Fond tegi teatavaks osakuomanike korralise üldkoosoleku ja fondi osaku värskeima puhasväärtuse.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Hans H. Luige trükikoda saab uue juhi
Möödunud suvel Hans H. Luige kätte läinud trükikoda Printall saab 23. mail uue juhi, trükikoda alates 2000. aastast juhtinud Andrus Takkin taandub juhtimisest ja lahkub ettevõttest, teatas ettevõte.
Möödunud suvel Hans H. Luige kätte läinud trükikoda Printall saab 23. mail uue juhi, trükikoda alates 2000. aastast juhtinud Andrus Takkin taandub juhtimisest ja lahkub ettevõttest, teatas ettevõte.
Raadiohommikus: veresaun börsidel, restoraniäri eluspüsimine ja nõuanded ettevõtjale
Esmaspäevases hommikuprogrammis võtame luubi alla investorite otsused veresauna ajal aktsiaturgudel, räägime restoraniäri hakkamasaamisest järjekordses kriisis ja anname nõu, kuidas heitlikul ajal äriprotsesse ümber korraldada.
Esmaspäevases hommikuprogrammis võtame luubi alla investorite otsused veresauna ajal aktsiaturgudel, räägime restoraniäri hakkamasaamisest järjekordses kriisis ja anname nõu, kuidas heitlikul ajal äriprotsesse ümber korraldada.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.