• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  USA aktsiaturg tõusnud üheksa päeva järjest

  Ühendriikide aktsiaturu suurimate firmade liikumisi kajastav Standard Poor`s 500 indeks tõusis möödunud reedel juba üheksandat päeva järjest.

  Tegemist on pikima tõususeeriaga pärast 1997. aastat. <#Indeks=http://finance.yahoo.com/q/bc?s=^GSPC t=3m l=on z=l q=l c=> lõpetas nädala 1166,17 punktil ehk kõrgeimal tasemel pärast 2002. aasta märtsi. Oma viimase viie aasta sügavaimalt tasemelt (alates 09. oktoober 2002) on indeks kosunud juba 50%.
  Standard Poor`s 500 koosseisu suurimaks tõusjaks oli Sears, Roebuck Co aktsia (+23%), kuna kinnisvarafirma Vornado Realty Trust sai 4,3% kaubamajaketi aktsiate omanikuks. Investorite mure Searsi langeva müügi ja turuosa pärast oli nagu võluväel minema pühitud.
  Reedel aitas aktsiaturu tõusule kaasa ka oktoobrikuu tööturu kõva näitaja. Möödunud kuul lisandus USAs juurde 337tuhat töökohta (analüütikute keskmine prognoos 175tuhat). Tööjõuministeeriumi andmeil aitas tugevale numbrile kaasa riiki tabanud orkaanid, mis lõid ehitussektoris juurde uusi töökohti. Töötuse määr langes kuuga 5,5%lt 5,4%ni. Möödunud nädala algul aitas aktsiatele hoogu juurde George W. Bush tagasivalimine, kuna turgudel arvatakse et presidendi maksukärped aitavad riigi majanduskasvule kaasa.
  Samas vähendab Ühendriikide valuuta väärtuse langus euro vastu (täna hommikul juba 1,2985 dollarit euro eest = 12,05 krooni dollar) tunduvalt eurotsoonist USAsse investeerivate investorite reaalset tootlust.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kalev Kaljuste: pöörame pilgud (ka) Rootsi!
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Ignitis ja Šiauliu vedasid Balti börse allapoole
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Looduskivi on nägus ja vastupidav naturaalne materjal
Meie planeedi 15–70 km paksune tahke välimine maakoorekiht koosneb erinevatest kivimitest. Inimene on aastatuhandete jooksul õppinud neid kivimeid oma hüvanguks kasutama ning neid ehitus- ja viimistlusmaterjaliks vormima.
Meie planeedi 15–70 km paksune tahke välimine maakoorekiht koosneb erinevatest kivimitest. Inimene on aastatuhandete jooksul õppinud neid kivimeid oma hüvanguks kasutama ning neid ehitus- ja viimistlusmaterjaliks vormima.
Enefit Green võib täna avaldada uudise börsile mineku kohta
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.