PM: Jõulupühad kergitavad singi ja vorsti hinda

10. november 2004, 08:00

Tarbijatel tuleb aasta viimastel kuudel leppida lihatoodete kallinemisega, sest jõulud on ukse ees, kuid sealiha nõudlus on kogu Euroopas pakkumisest suurem.

Seetõttu ei ole hinnatõusust pääsu eestlastelgi. Viimaste aastate madala sealihahinna tõttu on seakasvatus Eestis märkimisväärselt vähenenud, see mõjutab ka lihakauba hindu, rääkis Rakvere Lihakombinaadi juhatuse esimees Olle Horm Postimehele.

Survet tooraine hinnatõusule tunnistas ka Valga Lihakombinaadi juht Elmut Paavel, kelle sõnul tõstsid nemad oktoobris pisut hindu. Eelkõige kallinesid keskmisest kallimad lihatooted, nagu sink ja viilutatud kaubad. «Tooraine on kallinenud, aga ka muu kulu kasvanud,» märkis ta.

Paavel nimetas nii kütusehinna tõusust tingitud transpordi kallinemist kui ka pakendivalmistajate lubatud hinnatõusu. Kasvanud kuluartikleid on värskelt Soome Atriale müüdud ettevõttel teisigi.

Tarbijaid hoiatas eelmise kuu lõpus hinnatõusu eest ka Soome kontserni HK Ruokatalo juht Simo Palokankaas, kelle sõnul on sealiha tootmine käinud läbi aegade tsüklite kaupa. Praegu on kätte jõudnud selle madalperiood, kus toodangut on vähe ja hinnad liiguvad seetõttu üles.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing