• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Allan Martinson: Oskando potentsiaali ja meie investeeringu suhe on väga hea

  Telemaatikaseadmeid tootvas ettevõttes Oskando osaluse omandanud Allan Martinson hindas firma potentsiaali ja investeeringu suhet üliheaks.

  'Ma küll ei tahaks praegu mingeid prognoose teha, mis Oskandoga edasi hakkab juhtuma, kuid eks iga äri eesmärk on seda suuremaks muuta,' tõdes Martinson. 'Me nägime huvitava potentsiaaliga firmat, kus töötavad head insenerid ja kellel on head tooted, mida on aga müüdud palju halvemini, kui need meie meelest väärt on. Oskandol on ka Vene suunal üsna head eksportkokkulepped, mis ei ole veel päriselt käivitunud. Seega me näeme ostetud ettevõttes tugevat potentsiaali. Ning selle potentsiaali ja investeeringu suuruse suhe on meie arvates väga hea. Samas on aga tegu ikkagi väikese ettevõttega. Seda, mis sellest kujuneb, näeme alles mõne aasta pärast. Kohvipaksu pealt ma ei tahaks ennustama hakata. Kindlasti on meil oma lähema tuleviku plaanid ettevõtet suurendada ja parandada, kuid mis saab Oskandost viie aasta pärast, ma praegu küll öelda ei oska.'
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ettevaatust keskmise palgaga, see on fatamorgaana
Rääkides keskmisest palgast, oleme kohati sattunud kujutluste küüsi, mida tekitab sektorite enneolematu ebavõrdsus, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Rääkides keskmisest palgast, oleme kohati sattunud kujutluste küüsi, mida tekitab sektorite enneolematu ebavõrdsus, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Hiina telefonitootja avab elektriautode tehase
Hiina nutitelefonide valmistaja Xiaomi ehitab riigi pealinna Pekingisse tehase, kus saab aastas toota 300 000 elektriautot, vahendab Reuters.
Hiina nutitelefonide valmistaja Xiaomi ehitab riigi pealinna Pekingisse tehase, kus saab aastas toota 300 000 elektriautot, vahendab Reuters.
USA kaubanduspüha tabas ootamatu pööre
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Uus Saksa valgusfoori võimuliit rajatakse vastuolulistele plaanidele
Pärast kaks kuud kestnud koalitsioonikõnelusi Saksa sotsiaaldemokraatide, roheliste ja liberaalsete vabade demokraatide vahel tuli Angela Merkelilt võimu üle võttev poliitiline liit välja esialgse leppega, mille elluviimine saab analüütikute hinnangul olema keeruline.
Pärast kaks kuud kestnud koalitsioonikõnelusi Saksa sotsiaaldemokraatide, roheliste ja liberaalsete vabade demokraatide vahel tuli Angela Merkelilt võimu üle võttev poliitiline liit välja esialgse leppega, mille elluviimine saab analüütikute hinnangul olema keeruline.