• Jaga lugu:

  Euroopa börsid langeva nafta kütkeis

  Euroopa börsid elavad täna langeva naftahinna kütkeis, vedades eelkõige üles nende ettevõtete aktsiaid, mille tulemusi kütusehind enim mõjutab.

  Londoni Rahvusvahelisel naftabörsil on nafta detsembrikuu lepingute hind taandunud viimase seitsme nädala madalamat taset tähistava 43,30 dollarini barrelist.
  Oktoobri lõpus saavutatud 51,56 dollarisest hinnatasemest on kadunud 16%.
  Mandri-Euroopas on tõusjateks lennufirmad ja Põhjalas paberitootjad.
  Euroopa suurimad kolm lennuoperaatorid olid keskpäevaks tõusnud järgnevalt: Air France-KLM 1,8%, British Airways 2,4% ja Deutsche Lufthansa AG 1,8%.
  International Air Transport Association kaotavad lennufirmad sel aastal kõrge naftahinna tõttu üle 3 miljardi dollari. Number iseäranis hirmutav, kuid alles kuu aega tagasi prognoositi selleks numbriks 4 miljardit dollarit.
  Põhjalade börsidel on tõusnud paberitootjad, kuna firmad kasutavad naftal baseeruvaid kemikaale. Möödunud kuul teatas UPM, et kemikaalide hinnatõus hoiab firma kasumil piiri peal. Täna on aktsia aga üleval 1,9%. Tugevalt Eestissegi juuri ajanud Stora Enso aktsia on kosunud 1,4%.
  Väga hästi on Soomes liikunud (8,9%, 13,50 eurot) köögi- ja aiatööriistade tootja Fiskarsi aktsia, mis lubas investoritele maksta erakorralisi dividende (1 euro aktsia kohta).
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Avatus ja liberaalsus teenib Eesti huve ka Euroopa kaksikpöördes
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
USA aktsiaturud langesid enne suurfirmade tulemusi
Suurte tehnoloogiafirmade tulemusi oodanud USA börsid sulgusid miinuses, lõpetades nii viiepäevase ralli.
Suurte tehnoloogiafirmade tulemusi oodanud USA börsid sulgusid miinuses, lõpetades nii viiepäevase ralli.
Raadiohommikus: börsid ja miks energia nii kalliks muutub
Kolmapäeval teatab teise kvartali tulemused elektroonikatööstus Harju Elekter. Ettevõtte juht Tiit Atso kommenteerib neid ja tulevikuplaane-väljavaateid Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis.
Kolmapäeval teatab teise kvartali tulemused elektroonikatööstus Harju Elekter. Ettevõtte juht Tiit Atso kommenteerib neid ja tulevikuplaane-väljavaateid Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis.
Koroonaviiruse Delta tüvi saadab vaktsineerituid haiglasse
Koroonaviiruse Delta variandiga satub haiglasse omajagu vaktsineeritud inimesi, selgub kümne juhtiva koroonaeksperdi intervjuust, kes tõdevad, et vaktsiinide peamine eesmärk oli algusest peale ära hoida just rasket põdemist ja surma.
Koroonaviiruse Delta variandiga satub haiglasse omajagu vaktsineeritud inimesi, selgub kümne juhtiva koroonaeksperdi intervjuust, kes tõdevad, et vaktsiinide peamine eesmärk oli algusest peale ära hoida just rasket põdemist ja surma.