10. november 2004 kell 9:18

Läänemerel tänasest uus kruiisilaev

Täna teeb esimese sõidu Stockholmi ja Ahvenamaa vahel reederfirma Birka Line uus alus Birka Paradise, millest ennustatakse ?sõda? kruiisireisijate pärast.

Rootsi majandusleht Dagens Industri kirjutab, et Stockholmist algavatel kruiisidel on täidetud vaid kolmandik kohtadest. ?Mõni või mõned alused peavad lahkuma,? ütleb lehele Viking Skandinavien tegevjuht Jan Karström. Birka tegevjuht Wiking Johansson aga oma uue aluse pärast ei karda ? see laev on oma klassis ainulaadne, ütleb ta.

Birka Paradise läks maksma 1,4 miljardit Rootsi krooni. Kontseptsioonis on eeskujuks Kariibi kruiisid. Ent kui Kariibi kruiisidel pakutakse reisijatele atraktsiooniks uisuradasid, siis Birka Paradise pakub külmetavatele põhjamaalastele päikest, palme ja basseine. Pardale mahub 1800 reisijat.

Hetkel kuum