Balteco 9 kuu käive oli 120,7 miljonit, kasum 14,5 miljonit krooni

11. november 2004, 15:48

Baltimaade suurima vannide ja massaaživannide tootja AS Balteco 2004. aasta 9 kuu käive oli 120,7 miljonit ning kasum 14,5 miljonit krooni.

Ettevõte eksportis 9 kuuga 60% oma toodangust, uued eksportturud on Holland, Belgia, Island, ?veits ja Kreeka.

?Uute turgude leidmine on Balteco jaoks õnnestumine, mis on saanud käibekasvu allikaks,' sõnas Balteco juhataja Marko Pählapuu. ?Eelmise aasta sama perioodiga võrreldes kasvas Balteco käive 12,6%. Balteco toodangu konkurentsieelisteks rahvusvahelisel turul on tasemel disain, kõrge kvaliteet ja konkurentsivõimeline hind. Lähiaastatel tahame tõsta kaubamärgi tuntust, et kasvatada ettevõtte ekspordivõimalusi suure ostujõuga turgudel.'

?Sellel aastal tõime turule 8 uut toodet ning samas tempos tahame püsida ka järgmisel aastal,' ütles Balteco peadirektor Lars Sumberg. ?Kõigi meie tootegruppide ? vannide, massaaživannide, du?ikabiinide, aurusaunade ja mini-basseinide ? puhul on müügitulemused otseses sõltuvuses tootearendusega. Balteco on saavutanud oma tänase turupositsiooni Põhjamaade ühe suurima vannitootjana just tänu tugevale tootearendusele ja stabiilsele kvaliteedile.'

Balteco peamised eksportturud olid 2004. aasta 9 kuu lõikes: Venemaa 18%, Ukraina 9,1%, Rootsi 6,3%, Läti 5,3% , Norra ja Soome võrdselt 4,5%ga ning Island 2%. ?Viimase kahe aasta jooksul on lisandunud mitu uut Lääne-Euroopa turgu,' sõnas Lars Sumberg. ?Uued sihtmaad, kuhu Balteco oma toodangut ekspordib on Holland, Belgia, Island, ?veits ja Kreeka.'

Möödunud aastal oli Balteco käive 152 miljonit ning kasum 5,2 miljonit krooni. 2003. aastal moodustas eksport ettevõtte käibest 61,3%.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing