• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  IMF toetab Eesti maksureformi

  IMF leiab, et Eesti võib makse plaanikohaselt alandada, seda selgete katteallikate olemasolul. Samuti hoiatab fond, et pensionireform ja tervishoid võivad võtta plaanitust enam raha, samuti võib lisakulutusi tuua ELi liikmeks olemine.
  ?IMFi raport vaatab järgneva 15 aasta makroohtusid, mida oleme ka ise juba arutanud,? kommenteeris rahandusminister Taavi Veskimägi raportis toodud hoiatusi. ?Kindlasti ei ole 2005. aasta eelarve valguses mingeid probleeme.?
  IMFi Eesti missiooni juhi Richard Haasi sõnul ootab fond Eestile järgmisel aastal sama suurt eelarve ülejääki kui eelmisel ehk kolm protsendineljandikku SKPst. ?Eelarve suuruse jätame riigi otsustada,? lisas Haas.
  Seoses kavandatava maksude alandamisega märkis Haas seda, et tuleb hoolikalt jälgida tekkivate eelarveaukude kaetust. ?Kui riik saab endale maksude alandamist lubada, olen madalamate maksude poolt,? kinnitas Haas. ?Ja Eesti saab seda endale lubada.?
  ?Avaliku sektori kokkutõmbamine ei ole halb mõte,? ütles Haas. ?See on praegu suurem kui turumajanduses tarvis.?
  Ühe hoiatava näitena Eesti majandusest tõi Haas välja KredExi. Tema sõnul on probleemiks see, et kui süsteemi suuri laenusummasid pumbata, siis võib see tuua kaasa mitte suurema ehitustegevuse, vaid kõrgemad hinnad. Ta märkis, et Eesti valitsus ei peaks piirama laenamist mitte sellepärast, et KredExi tegevus teeks muret, vaid sellepärast, et garantiide tõstmisel riskime majanduse ülekuumenemisega, milleni viib hinnatõus.
  ?Valuutafondi hinnang Eesti majandusele on soodne, rõhutades samas senise majanduspoliitika jätkamise vajadust,? lausus Eesti Panga president Vahur Kraft.
  Riskidena Eesti jaoks tõi IMF välja veel jooksevkonto puudujäägi ja laenamise kiire kasvu koos vähese säästmisega.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vastukaja: rahandusminister viskab krüptobeebi koos vanniveega välja
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
USA Toidu-ja Ravimiamet hääletas kolmanda vaktsiinidoosi vastu
Reedel hääletas USA Toidu-ja Ravimiamet (FDA) Pfizeri kolmanda vaktsiinidoosi heakskiitmise vastu, vahendab Yahoo Finance.
Reedel hääletas USA Toidu-ja Ravimiamet (FDA) Pfizeri kolmanda vaktsiinidoosi heakskiitmise vastu, vahendab Yahoo Finance.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Rahandusministri arvates võiks rahapesu andmebüroo litsentside andmise peatada
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.