• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  IMF toetab Eesti maksureformi

  IMF leiab, et Eesti võib makse plaanikohaselt alandada, seda selgete katteallikate olemasolul. Samuti hoiatab fond, et pensionireform ja tervishoid võivad võtta plaanitust enam raha, samuti võib lisakulutusi tuua ELi liikmeks olemine.
  ?IMFi raport vaatab järgneva 15 aasta makroohtusid, mida oleme ka ise juba arutanud,? kommenteeris rahandusminister Taavi Veskimägi raportis toodud hoiatusi. ?Kindlasti ei ole 2005. aasta eelarve valguses mingeid probleeme.?
  IMFi Eesti missiooni juhi Richard Haasi sõnul ootab fond Eestile järgmisel aastal sama suurt eelarve ülejääki kui eelmisel ehk kolm protsendineljandikku SKPst. ?Eelarve suuruse jätame riigi otsustada,? lisas Haas.
  Seoses kavandatava maksude alandamisega märkis Haas seda, et tuleb hoolikalt jälgida tekkivate eelarveaukude kaetust. ?Kui riik saab endale maksude alandamist lubada, olen madalamate maksude poolt,? kinnitas Haas. ?Ja Eesti saab seda endale lubada.?
  ?Avaliku sektori kokkutõmbamine ei ole halb mõte,? ütles Haas. ?See on praegu suurem kui turumajanduses tarvis.?
  Ühe hoiatava näitena Eesti majandusest tõi Haas välja KredExi. Tema sõnul on probleemiks see, et kui süsteemi suuri laenusummasid pumbata, siis võib see tuua kaasa mitte suurema ehitustegevuse, vaid kõrgemad hinnad. Ta märkis, et Eesti valitsus ei peaks piirama laenamist mitte sellepärast, et KredExi tegevus teeks muret, vaid sellepärast, et garantiide tõstmisel riskime majanduse ülekuumenemisega, milleni viib hinnatõus.
  ?Valuutafondi hinnang Eesti majandusele on soodne, rõhutades samas senise majanduspoliitika jätkamise vajadust,? lausus Eesti Panga president Vahur Kraft.
  Riskidena Eesti jaoks tõi IMF välja veel jooksevkonto puudujäägi ja laenamise kiire kasvu koos vähese säästmisega.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Toiduliidu juht: ma ei saa aru, kas meil on sügisel gaasi või ei ole
Eesti tarnekindluse eest vastutavate ametnike väljaütlemised on muutnud kogu tööstussektori ärevaks. Samas ei paista tulevik paljudele probleemidele vaatamata ainult mustades toonides, kirjutab Eesti Toiduainetööstuse Liidu juht Sirje Potisepp vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Eesti tarnekindluse eest vastutavate ametnike väljaütlemised on muutnud kogu tööstussektori ärevaks. Samas ei paista tulevik paljudele probleemidele vaatamata ainult mustades toonides, kirjutab Eesti Toiduainetööstuse Liidu juht Sirje Potisepp vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
USA aktsiaturud alustasid nädalat reipa tõusuga
USA suuremad aktsiaindeksid kerkisid nädala esimesel börsipäeval reipalt: S&P 500 tõusis 1,86%, Dow Jones 1,98% ja Nasdaqi liitindeks 1,59%.
USA suuremad aktsiaindeksid kerkisid nädala esimesel börsipäeval reipalt: S&P 500 tõusis 1,86%, Dow Jones 1,98% ja Nasdaqi liitindeks 1,59%.
Parimad juhid: avaliku sektori juhtide palgad peavad tõusma
Konkursi parim juht finalistid LHV Grupi juht Madis Toomsalu ja Enefit Green juht Aavo Kärmas leidsid saates „Kuum tool“, et avaliku sektori tasud peaksid olema kõrgemad kui täna. Tänavusel konkursil esikolmikusse jõudnud kahe börsifirma juhi palganumber on näiteks kolm korda kõrgem kui konkursil kolmandal finalistil, Häirekeskuse juhil Kätlin Alvelal. Juhid on juhid ja vahet ei olegi, kas nad on eraettevõttes või avalikus sektoris, leidis Aavo Kärmas.
Konkursi parim juht finalistid LHV Grupi juht Madis Toomsalu ja Enefit Green juht Aavo Kärmas leidsid saates „Kuum tool“, et avaliku sektori tasud peaksid olema kõrgemad kui täna. Tänavusel konkursil esikolmikusse jõudnud kahe börsifirma juhi palganumber on näiteks kolm korda kõrgem kui konkursil kolmandal finalistil, Häirekeskuse juhil Kätlin Alvelal. Juhid on juhid ja vahet ei olegi, kas nad on eraettevõttes või avalikus sektoris, leidis Aavo Kärmas.
Soome suurim maasikakasvataja palkab ukrainlaste asemele tailased
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.
Ehituses mõjutavad otsuseid riik, alampakkujad ja teadmatus
Mõjukuse näitaja on see, kui keegi suudab sektorit mingis suunas liigutada. Ehituses ei ole ühtegi sellist inimest, kes suudaks seda üksinda teha, leidis Otsustajate TOPis ehitussektori pingerivis teisel kohal olev Raivo Rand.
Mõjukuse näitaja on see, kui keegi suudab sektorit mingis suunas liigutada. Ehituses ei ole ühtegi sellist inimest, kes suudaks seda üksinda teha, leidis Otsustajate TOPis ehitussektori pingerivis teisel kohal olev Raivo Rand.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.