ÄP fototoimetus • 11. november 2004 kell 22:00

Millised liigutused reedavad närvilisust?

Viis aastat tagasi kirjutas Äripäev etiketi-rubriigis neist liigutustest, mis reedavad, et inimene on närviline. Ja need on järgmised: ristatud käed ja jalad; raamatute või paberite surumine vastu rinda; roidunud, justkui kokkuvajunud poos; tooliserval kui õrrel istumine; käte ringutamine; jalgadega toksimine; jala õõtsutamine; sõrmedega trummeldamine; küünte närimine ja küünte puhastamine; käevõrude, kõrvarõngaste, käekellade, kettide, mansetinööpide näppimine; juuksesalgu näppimine või keerutamine; kirjaklambritega mängimine; sulepeaga koputamine või selle klõpsutamine; rääkimise ajal käega suu katmine; toolil kõikumine; sage sügamine; sage köhatamine; sage silmade pilgutamine; prillide kergitamine ninal; müntide kõlistamine taskus; lipsu sättimine; käed taskus.

Hetkeseis: Viis aastat on liiga lühike aeg, et inimeste käitumises midagi oluliselt muutuks ? närvilise inimese tunneb ka täna samade tunnuste järgi ära.

Autor: ÄP

Hetkel kuum