Ristiisa elab edasi!

Heidi Vihma 12. november 2004, 00:00

Oli see nii või ei olnud, kuid Tartu on kuulsa maffiamehe jäädvustanud südalinnas asuva Ristiisa-nimelise pubiga.

Õlut näivad maffiamehed olevat armastanud, seda on Ristiisas õige suur valik. Muu hulgas kange, pinnakääritusega valmistatud Belgia õlu, Inglismaa ?okolaadiõlu ja muidugi Itaaliat esindav Birra Moretti, kui nimetada vaid mõned silmahakanud iseäratsejad. Ja koduleheküljel lubatakse, et pubi pakub Alphonso lemmikroogi ? vaevalt, et ta Korravalvuri Kartulikoori või Tervisesalatit armastas, Ribid Ristiisa Köögist sobiksid talle kindlasti paremini. Rahul oleks võinud maffiamees olla ka täidetud karbonaadi ja piprapihviga ? suurepäraselt valmistatud mahlakad lihatükid, lisandiks sai juurde veel hapukapsast. Tursamaksasalat ega hart?oogi ei paneks meest püstolit välja tõmbama, koogist rääkimata ? Tartu tase on üldse magusa osas kõrgem kui Tallinnas, tundub mulle.

Kuidas pubi seestpoolt välja näeb, teab ju igaüks, siinne on natuke suurem ja ehk natuke värvikam kui mõni muu, sellel pühapäevasel lõunaajal ka natuke vaiksem, aga pühapäeviti on vist ka teised pubid suhteliselt rahulikud kohad. Väärikas Al Capone ja tema sõbrad hoiavad kõigel silma peal ? seinad on maailmamehe fotosid täis.

Üldse võiks vanamees rahul olla oma mälestuse jäädvustamisega, isegi restoraniks nimetatud kohad ei suuda alati sellise menüü ja sellise kvaliteediga välja tulla.

Kui piirduda ainult menüü odavama jaotusega ehk pubiroogadega, saavad ka kõhnema rahakotiga tudengid mõnikord söömas käia.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:27

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing