EPL: Kaitseministriks kutsuti Jõerüüt

12. november 2004, 08:07

Kuigi Jaak Jõerüüt polnud veel eile õhtuks langetanud otsust poliitikasse tulemise suhtes, on tema ministriks saamine sama hästi kui kindel.

?Hetkel on veel vara öelda seda, kas ma saan uueks kaitseministriks või mitte. Kuid mingisuguseid jutte ja jutuajamisi on sel teemal olnud, aga ma tõesti ütlen täiesti ausalt, et asi on veel lahtine,? kommenteeris Jõerüüt uueks kaitseministriks saamist eile õhtul Eesti Päevalehele.

Kui tõsiselt Jõerüüt Reformierakonna pakkumist kaalub või kui tõenäoline on tema poliitikasse tulek, ei soostunud praegu Ameerika Ühendriikides viibiv Jõerüüt ütlema. Küll aga andis ta mõista, et pigem sõltub edaspidine olukord Reformierakonna tahtest.

Andrus Ansip kinnitas aga eile õhtul, et Jaak Jõerüüt andis talle kindla jah-sõna ning Jõerüüdist saab eelduste kohaselt tuleval nädalal kaitseminister. ?Jõerüüdi kandidatuur on heaks kiidetud nii Reformierakonna juhatuse, koalitsioonipartnerite esimeeste kui ka president Arnold Rüütli poolt,? teatas Ansip.

Kuna Jaak Jõerüüt on Reformierakonna eelkäija, Eesti Liberaaldemokraatliku Partei asutajaliige, siis on Ansipi sõnul Jõerüüdil olemas ka otsene side Reformierakonnaga.

Jaak Jõerüüt on välisministeeriumis töötanud 1993. aastast alates. Ta on olnud suursaadik Soomes, Itaalias, Maltal ja Küprosel. Lisaks on Jõerüüt juhtinud välisministeeriumi protokolliosakonda. Selle aasta kevadel määrati Jõerüüt Eesti suursaadikuks ÜRO juures.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing