Villy Paimets • 14. november 2004 kell 22:00

Res Publica koostab Reformierakonnale nõuet maksureformi muutmiseks

Reedel oli Reformierakonnale esitatav kiri alles koostamisel. Üks punkt nn viie punkti kirjast keskendub maksureformile, Res Publica tahab tulumaksumäära alandamise asemel suurendada maksuvaba tulu miinimumi.

Reedene Äripäev kirjutas, et Res Publica on tulumaksu langetamisest loobumas ning soovib selle asemel tõsta maksuvaba tulu miinimumi.

Reformierakonna esimene aseesimees, majandus- ja kommunikatsiooniminister Andrus Ansip kinnitas reede ennelõunal, et ei ole viie punkti kirjast midagi kuulnud. ?Täie kindlusega, ausõna, ei ole kuulnud,? ütles Ansip. ?Ei ole kuulnud, ei ole näinud, tänasest Äripäevast lugesin.

?Alles kolmapäeval õhtustasime peaministriga ja mingeid indikatsioone ei olnud,? lisas Ansip. ?Praegusest koalitsioonist töövõimelisemat on raske leida.?

Peaminister Juhan Parts ütles reedel Vikerraadios, et koalitsioonileppe ülevaatamine tulumaksu puudutavas osas pole välistatud. Partsi sõnul arutab Res Publica, kas loobuda tulumaksu alandamisest ja tõsta selle asemel tulumaksuvaba miinimumi.

Hetkel kuum