• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Põhjarannik: Narva võimud kavandavad hagi Eesti Raudtee vastu

  Narva linnajuhid arutasid reedel Eesti Raudtee vastu hagi esitamist, et vaidlustada kohtus raudtee laiendamist piirilinnas.

  ?Küsimus pole nii lihtne, kui see esmapilgul tundub,? ütles linnamajandusega tegelev Narva aselinnapea Vladimir Kalat?ov Põhjarannikule.
  Hiljuti sai Narva linnavalitsus raudteeinspektsioonilt vastuse oma nõudele raudtee rekonstrueerimine peatada. Kohalik võim näitas, et praegu Narva raudteejaamas toimuv ehitustegevus ning ehitusprojekt ja ehitusluba pole linnavalitsusega kooskõlastatud.
  Raudteeinspektsiooni arvates pole linnavalitsuse väide, et ehitustegevus pole kohaliku võimuga kooskõlastatud, päris täpne: kooskõlastused olid, kuid need polnud positiivsed. ?Tõepoolest, me andsime kaks korda eitava vastuse,? kinnitab ka Kalat?ov.
  Mullu detsembris tehti raudteeseadusesse muudatused ? nüüd tuleb ehitusprojektile kohalikult omavalitsuselt kooskõlastuse asemel saada nende arvamus. ?Nad saavad meie arvamuse ja panevad selle omale mappi, kuid neid ei huvita, missugune see arvamus on, nad jätkavad tegevust, nii nagu kavandasid,? selgitas Kalat?ov.
  Kohaliku omavalitsuse arvates on ebanormaalne, et kogu kontroll raudtee tegevuse üle on antud raudteeinspektsioonile. Seaduse järgi ei saa linn töid raudteel peatada, kuid on võimalus terve linna huve kahjustava suurmonopolisti tegevus kohtus protestida. Kuna raudteeinspektsiooni luba on välja antud 19. oktoobril, siis on viimane tärmin, millal omavalitsusel tuleb hagi esitada, 19. november.
  Kohalike võimud oletavad, et Eesti Raudtee vastasseisust Narvaga, mis tahab normaalset keskkonda ja oma elanikele turvalisust saavutada, on kasu teistelgi linnadel ? Tallinnal, Tartul ning Jõgeval, mis võivad varsti raudtee laiendamise tõttu samasugusesse olukorda sattuda.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Tahe Outdoors suurendas kahjumit
Spordivarustuse tootja Tahe Outdoors kasvatas läinud aastal küll käivet, ent samas paisus ka kahjum.
Spordivarustuse tootja Tahe Outdoors kasvatas läinud aastal küll käivet, ent samas paisus ka kahjum.
Volkswageni autotarkvaraettevõte muudab oma äristrateegiat Eestis
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.