Börsikommentaar: Briti tubakatootjate ja kõrtside aktsiate hinnad langevad

16. november 2004, 12:32

Briti tubakatootjate aktsiate hinnad langesid, kuna Briti valitsus tahab keelustada Inglismaal avalikes kohtades suitsetamise.

Suurbritannia valitsus tahab viia sisse suitsetamise keeldu restoranides, baarides, teistes avalikes kohtades ja töökohtades Inglismaal, vahendas Bloomberg BBC uudist.

Suurbritannia tervishoiuminister John Reid peaks täna selleteemalise kõnega esinema parlamendis. ?otimaa teatas plaanist keelustada suitsetamine eelmisel nädalal.

Gallahar aktsia hind langes kella 12ks 2,9 protsenti, 697 pennile. Ettevõte toodab Suurbritannias Benson Hedges ja Silk Cut sigarette. Euroopa suuruselt teise tubakatootja, Imperial Tobacco Groupi aktsia hind langes 1,7 protsenti, 1300 pennile.

Halvasti läks ka kõrtside omanike aktsiatel.

Briti suurima kõrtsideomaniku Eneterprice Innsi aktsia hind langes 3,8 protsenti, 598 pennile. Briti kõrtsikettide All Bar One ja O?Neill?si omaniku Mitchells Butlersi aktsia hind langes 3,7 protsenti, 281,25 pennile. Suurbritannia suuruselt teise kõrtsideomaniku, Punch Tavernsi aktsia hind langes 2,7 protsenti, 544,75 pennile.

Maailma suurim mobiilsideoperaator Vodafone teatas poolaastadividendi kahekordistamisest ja täiendavast aktsiate tagasiostust. Firma ostab tagasi täiendavalt aktsiad miljardi naela eest. Ettevõte maksab dividendi 1,91 penni aktsia kohta. Aktsia hind tõusis 1,75 protsenti, 145,25 pennile.

Briti aktsiaindeks FTSE 100 langes 0,17 protsenti, 4795 punktile.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing