Maailma suurima jaemüügifirma kasum tõusis maksuvähenduste tõttu

16. november 2004, 15:45

Maailma suurima jaemüügifirma Wal-Mart Stores kolmanda kvartali kasum tõusis tänu maksuvähendustele 2,29 miljardit dollarini ehk 13% võrra.

Kvartalikasum aktsia kohta kosus möödunud aasta kolmanda kvartali 0,46 dollarilt 0,54 dollarini, ühtides täpselt Thomson Financial andmeil analüütikute keskmise prognoosiga. Kasumikasvu taga oli väiksem maksukoormus, kuna ettevõtte saab osade töötajate (näiteks endised hoolekande toetuste saajad) töölevõtmisel maksusoodustus, mis võeti tagasiulatuvalt arvesse viimases kvartalis.

30. oktoobril lõppenud kvartali müük kasvas 68,5 miljardi dollarini ehk ligi kümnendiku võrra. Tulu poe kohta kasvas samas vaid 1,7%. Käibele mõjus negatiivselt kõrge kütuse hind, mis alandab tarbimist kui madalad rõivaste laovarud.
Nimelt teatas Wal-Mart kuu alguses, et firma müüki võivad vähendada madalad sügisrõivaste laovarud. Samas on aga vähem allahindlusi, mis võiks kasumit uuristada. Möödunud aasta sügisel tuli ettevõttel liialt suurte laovarude tõttu sügisrõivaste hindu alandada.

Wal-Mart Stores püüab luua õiget ja suuremat moerõivaste valikut, et kompenseerida toiduainete müügi pealt saadavaid madalaid marginaale.
Investeerimispank Merrill Lynch analüütik Daniel Barry sõnul on Wal-Marti rõivaste müük üsna nõrk. 2002. aastal moodustas rõivaste müük USAs jaemüügiketi 245 miljardi dollarisest müügimahust alla kümnendiku.

Ettevõtte tegevjuhi Lee Scott on tänu nafta hinna odavnemisele ja tööturu olukorra paranemisele läheneva pühade hooaja eel seevastu optimistlik. ?Meil peaks tulema paremad jõulud, kui möödunud aastal,? lisas Scott.
Wal Mart tõstis koos avaldatud kvartalitulemustega oma käimasoleva aasta kasumiprognoosi 2,36-2,40 dollarilt 2,39-2,41 dollarini aktsia kohta.

Sel aastal 8,5% tõusnud Wal Marti aktsia on eelkauplemises odavnenud 0,4%, liikudes 57,50 dollaril.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing