Tugev tuul ei ole mobiilsidefirmade tööd häirinud

16. november 2004, 12:42

Eesti mobiilsideettevõtete teatel ei ole tänane tugev tuul nende tööd häirinud ning sidekatkestusi ei ole olnud.

Radiolinja Eesti teatas, et nende võrgus ei ole täna hommikupoolikul probleeme esinenud. Sama kinnitas ka Tele2, öeldes, et praeguse seisuga kõik toimib.

Vaid EMT avalike suhete juht Kaja Pino ütles, et aeg-ajalt tuleb teateid voolukatkestustest mõnes tugijaamas, aga need on üsna kiiresti korda saadud.

'Ei taha nüüd ära sõnuda, aga siiamaani ei ole õnneks midagi eriti hullu juhtunud,' ütles Pino.

Küsimusele, kui tugevaks peaks torm paisuma, et midagi hullu juhtuks, vastas Radiolinja suhtekorraldaja Regina Salmu, et küsimus on Eesti Energia alajaamades ja selles, kui kauaks välja lülitunud alajaamad ilma toiteta jäävad. 'Meie tähtsamad tugijaamad on varustatud akude ja generaatoritega, mis tagavad mastide töö ka voolu katkemisel,' ütles Salmu. 'Orkaani puhul võib aga kõike juhtuda.'

Võimalikele elektriprobleemidele viitas ka Tele2 kommunikatsioonijuht Kersti Gorstov. 'Tugeva tuule korral võivad puud langeda elektriliinidele, mis omakorda põhjustab elektrikatkestuse. See ongi see miski, mis võib tugeva tuule korral juhtuda,' ütles Gorstov. 'Elektrikatkestuse ajal tagab jaama normaalse funktsioneerimise akutoide, või juhul, kui liinide rikke kõrvaldamine võtab mingil põhjusel kauem aega, ka generaatorid.'

'Meie omalt poolt anname parima, et kliendid saaksid rääkida iga ilmaga,' lisas Gorstov.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing