Automaks päästab maksureformi

ÄP 17. november 2004, 00:00

Reformierakonna kavatsus kaotada uuest aastast ettevõtte tulumaks õnnestub vaid juhul, kui Isamaaliit saab nõusoleku üleriigilise mootorsõidukimaksu kehtestamiseks, kirjutas Äripäev viis aastat tagasi.

?Tahame mootorsõidukimaksu kehtestamise kaudu taastada kohalikeks investeeringuteks mõeldud summad,? selgitas Riigikogu rahanduskomisjoni esimees Kalle Jürgenson Isamaaliidust. Isamaaliidu arvutuste kohaselt laekub aastas riiklikku automaksu 220 miljonit krooni, millest umbes 170 miljonit eraldataks kohalikeks investeeringuteks.

Reformierakonnale ei meeldi koalitsioonipartnerite kavatsus kehtestada riiklik automaks. Fraktsiooni esimehe Jürgen Ligi sõnul peaks autode maksustamine käima nende kasutamise ehk kütuseaktsiisi kaudu.

Hetkeseis: häbi ? mängida üks maks teise vastu! Või Villu Reiljani sõnul: valida katku ja koolera vahel. Õnneks rakendus investeeringute maksuvabastus ilma automaksuta.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:53
    Otsi:

    Ava täpsem otsing