Maksuametniku huviorbiidis olnud firma juht: ta oleks võinud minu juurde tulla

Inno Tähismaa 17. november 2004, 14:40

Maksuameti revidendi huviorbiidis olnud ASi Noil Group juht ütles, et ametnik oleks võinud info osas tema pole pöörduda.

?Oleks võinud kohe minu juurde tulla,? ütles ASi Noil Group juht Valentin Holmogortsev. Tema sõnul aeti aga asju Vene kombe kohaselt, ümber nurga. ?Naersin lollide üle,? kommenteeris Holmogortsev oma emotsiooni, kui oli asjast lehest lugenud.

Holmogortsev ütles, et Noil Group kavandab Sillamäele kütuseterminali rajamist, aga enne seda peab valmis saama naftatoodete ümbertöötlemistehas Ivangorodis. Ivangorodi tehase investeering on üle 10 miljoni dollari ja selle rajab Vene ettevõte Noil, ütles Holmogortsev. Noil omakorda on praegu raskustes ja muu hulgas võlgu Surgutgaspromile, seletas Holmogortsev. See võis olla tema sõnul põhjus, miks Surgutgasprom Noili kohta Eestist infot püüdis hankida.

Holmogortsev lisas samas, et Venemaa Noil ja Eesti Noil Group pole omavahel muudmoodi seotud, kui et neil on ühine tulevikuplaan: hakata Ivangorodis euronormidele vastavaks ümber töödeldud naftatooteid Sillamäe kaudu välja vedama. Kahe firma omanikering on erinev.

Holmogortsev ütles, et Noil Group on praegu vaid maaomanik Sillamäel. Tema sõnul on terminali ehitus viibinud, kuna esialgu kavandati kasutada olemasolevaid seadmeid, aga selgus, et neid pole võimalik kasutada ja tuleb rajada uued. Terminali rajamine peaks plaanide kohaselt algama tuleval aastal.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing