PM: Hansapank avab Riias peakorteri

17. november 2004, 08:10

Hansapank avab täna Riias Balti riikide suurima pangahoone, mis võib kaasa tuua selle, et pangagrupi juhtimine nihkub Tallinnast Daugava kaldapealsele.

«Hansapanga juhtimine nihkub lõuna poole, sest Riias asume Baltimaade ligi 7,5 miljoni elanikuga turu keskmes,» ütles Postimehele Hansapanga Grupi juhatuse esimees Indrek Neivelt. «Kuigi ma ei oska ennustada, millal juhatuse esimehe kohale asub lätlane, juhivad juba praegu lätlased mitut panga võtmesuunda.»

Hansapanga Grupi juhatuse kümnest kohast kuulub praegu kolm lätlastele, võrreldes viie eestlastele jagatud kohaga. Näiteks pangale strateegiliselt tähtsa Venemaa suuna direktoriks on lätlane Druvis Murmanis.

Ingrida Bluma juhitav Läti Hansabanka kasvab panga tütarettevõtetest kõige kiiremini. Kui Eesti Hansapank kasvatas tänavu esimesel poolaastal oma kogutulusid 5 protsendi võrra, siis Läti Hansabanka kasvas rohkem kui 30 protsenti.

Mullu suvel põhjustas ehitatav Hansabanka peahoone Riias skandaali ? UNESCO Euroopa osakonna juht Mehtilda Reisler ähvardas Riia vanalinna maailma kultuuripärandi nimekirjast välja arvata, kui Läti pealinna ajalooliste hoonete lähedusse kerkib sobimatuks tembeldatud kõrghoone.

Hansabanka kasuks pööras vaidluse asjaolu, et peahoone rajati vanalinnast teisele poole jõge ja vanalinnale tunduvalt lähemal oli varem püstitatud juba teisi kõrghooneid. Näiteks Viru hotell on UNESCO maailmapärandi nimekirja kuuluvale Tallinna vanalinnale tunduvalt lähemal kui Hansabanka hoone Riias.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing