• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kaks USA jaekaubandushiidu heidavad paari

  Üks Kmarti aktsia vahetatakse ühe Sears Holdingsi aktsia vastu. Searsi aktsionäridel on valida, kas nad võtavad aktsia eest välja 50 dollarit sularaha või 0,5 Sears Holdingsi aktsiat, kirjutas uudisteagentuur Bloomberg.
  Võrreldes aktsiate teisipäevaste sulgemishindadega saavad Sears, Roebuck & Co aktsionärid võrreldes Kmarti aktsionäridega 12% preemiat.
  Tekkiv Sears Holdings Corp oleks USA jaekaubandusturul suuruselt kolmas umbes 55 miljardi dollarise (660 miljardit krooni) aastakäibe ja ligi 3500 kaubamajaga. Tehingu mahuks on 11 miljardit dollarit. Ettevõtted üritavad kolme esimese ühinemisaastaga kokku hoida 500 miljoni dollari eest kulusid.
  2003. aasta mais pankrotist väljunud Kmart teenis tühjendusmüüki vältides ja osa kaubamajasid kinni pannes majandusaasta teises kvartalis 155 miljoni dollarise puhaskasumi. Tegemist oli kolmanda järjestikuse kvartalikasumiga pärast ligi kolme aastast kahjuperioodi.
  Uue ettevõtte juhiks saab Kmarti juhatuse esimees Edward S. Lampert. Sears, Roebuck & Co tegevjuht Alan Lacy jääb ka uues firmas tegevjuhi kohale.
  Lamperti kontrolli all olevale investeerimisfirmale ESL Investments kuulub BusinessWeeki andmeil 52,6% Kmarti ja 14,6% Sears, Roebuck & Co aktsiatest. ESL Investements on lubanud vahetada kõik eelpool mainitud aktsiaid Sears Holdings Corp-i aktsiate vastu.
  ?Liitumine tugevdab oluliselt nii Searsi kui ka Kmarti frantsiise, kiirendades Searsi strateegiat ?off-mall? (linnade südametes üksteisest eraldi paiknevad kaubanduskeskused) poodide avamisel ja suurendab mõlema ettevõtte kaubamärgiportfelli,? ütles Lasy.
  Sears, Roebuck & Co aktsia alustas eilset börsipäeva 20% ja Kmart 815% tõusuga.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

E-resident: õiglased tasud Eesti loomemajandusse!
Rohkem kui 70 aastat pärast loojate õiguste fikseerimist ÜRO inimõiguste deklaratsioonis on paljude autorite tasustamine endiselt kõike muud kui õiglane ja läbipaistev, kirjutab ettevõtte Digiciti asutaja ning Eesti e-resident Philippe Rixhon.
Rohkem kui 70 aastat pärast loojate õiguste fikseerimist ÜRO inimõiguste deklaratsioonis on paljude autorite tasustamine endiselt kõike muud kui õiglane ja läbipaistev, kirjutab ettevõtte Digiciti asutaja ning Eesti e-resident Philippe Rixhon.
Läti ükssarvikulootus kaasas lisaraha
Suuresti Läti börsifirmale HansaMatrix kuuluv ja Kanadas börsiplaane pidav Lightspace Technologies kaasas 2 miljonit eurot noteerimiseelse konverteeritava üleminekulaenuga.
Suuresti Läti börsifirmale HansaMatrix kuuluv ja Kanadas börsiplaane pidav Lightspace Technologies kaasas 2 miljonit eurot noteerimiseelse konverteeritava üleminekulaenuga.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Raadiohommikus: Eesti suurim pank ja tööstuste kriisiplaanid
Teisipäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime lisaks sõja mõjudele ka kasvavate intressimäärade ja kiire hinnatõusu tagajärgedest nii ettevõtetele kui tarbijatele.
Teisipäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime lisaks sõja mõjudele ka kasvavate intressimäärade ja kiire hinnatõusu tagajärgedest nii ettevõtetele kui tarbijatele.
Viimse hetkeni ellujäämist lootnud ettevõte heitis hinge
13. reedel läks lõplikult pankrotti pika ajalooga Eesti ekspedeerimisfirma Mep Trans, mille omanik Denis Belov kõigest kaks nädalat tagasi ütles, et olukord pole veel täiesti lootusetu. „Võitleme,” ütles Belov siis.
13. reedel läks lõplikult pankrotti pika ajalooga Eesti ekspedeerimisfirma Mep Trans, mille omanik Denis Belov kõigest kaks nädalat tagasi ütles, et olukord pole veel täiesti lootusetu. „Võitleme,” ütles Belov siis.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.