• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kaks USA jaekaubandushiidu heidavad paari

  Üks Kmarti aktsia vahetatakse ühe Sears Holdingsi aktsia vastu. Searsi aktsionäridel on valida, kas nad võtavad aktsia eest välja 50 dollarit sularaha või 0,5 Sears Holdingsi aktsiat, kirjutas uudisteagentuur Bloomberg.
  Võrreldes aktsiate teisipäevaste sulgemishindadega saavad Sears, Roebuck & Co aktsionärid võrreldes Kmarti aktsionäridega 12% preemiat.
  Tekkiv Sears Holdings Corp oleks USA jaekaubandusturul suuruselt kolmas umbes 55 miljardi dollarise (660 miljardit krooni) aastakäibe ja ligi 3500 kaubamajaga. Tehingu mahuks on 11 miljardit dollarit. Ettevõtted üritavad kolme esimese ühinemisaastaga kokku hoida 500 miljoni dollari eest kulusid.
  2003. aasta mais pankrotist väljunud Kmart teenis tühjendusmüüki vältides ja osa kaubamajasid kinni pannes majandusaasta teises kvartalis 155 miljoni dollarise puhaskasumi. Tegemist oli kolmanda järjestikuse kvartalikasumiga pärast ligi kolme aastast kahjuperioodi.
  Uue ettevõtte juhiks saab Kmarti juhatuse esimees Edward S. Lampert. Sears, Roebuck & Co tegevjuht Alan Lacy jääb ka uues firmas tegevjuhi kohale.
  Lamperti kontrolli all olevale investeerimisfirmale ESL Investments kuulub BusinessWeeki andmeil 52,6% Kmarti ja 14,6% Sears, Roebuck & Co aktsiatest. ESL Investements on lubanud vahetada kõik eelpool mainitud aktsiaid Sears Holdings Corp-i aktsiate vastu.
  ?Liitumine tugevdab oluliselt nii Searsi kui ka Kmarti frantsiise, kiirendades Searsi strateegiat ?off-mall? (linnade südametes üksteisest eraldi paiknevad kaubanduskeskused) poodide avamisel ja suurendab mõlema ettevõtte kaubamärgiportfelli,? ütles Lasy.
  Sears, Roebuck & Co aktsia alustas eilset börsipäeva 20% ja Kmart 815% tõusuga.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Roheelektrifirma uuendas börsiga tõotusi
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Norra tegi otsa lahti - intressimäärad hakkavad tõusma
Norra keskpank tegi esimesena sammu ülilõdva finantspoliitika karmistamiseks, tõstes baasintressimäärasid 0,25 protsendile. Mitu keskpanka on varsti Norrast eeskuju võtmas.
Norra keskpank tegi esimesena sammu ülilõdva finantspoliitika karmistamiseks, tõstes baasintressimäärasid 0,25 protsendile. Mitu keskpanka on varsti Norrast eeskuju võtmas.
Raadiohommikus: Enefiti börsidebüüt, krüptovarad ja mure hariduse pärast
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Eesti majaehituse pärandihoidja: aastas jõuan teha kuni 15 palkmaja
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.