Kaks USA jaekaubandushiidu heidavad paari

Raivo Sormunen 18. november 2004, 00:00

Üks Kmarti aktsia vahetatakse ühe Sears Holdingsi aktsia vastu. Searsi aktsionäridel on valida, kas nad võtavad aktsia eest välja 50 dollarit sularaha või 0,5 Sears Holdingsi aktsiat, kirjutas uudisteagentuur Bloomberg.

Võrreldes aktsiate teisipäevaste sulgemishindadega saavad Sears, Roebuck & Co aktsionärid võrreldes Kmarti aktsionäridega 12% preemiat.

Tekkiv Sears Holdings Corp oleks USA jaekaubandusturul suuruselt kolmas umbes 55 miljardi dollarise (660 miljardit krooni) aastakäibe ja ligi 3500 kaubamajaga. Tehingu mahuks on 11 miljardit dollarit. Ettevõtted üritavad kolme esimese ühinemisaastaga kokku hoida 500 miljoni dollari eest kulusid.

2003. aasta mais pankrotist väljunud Kmart teenis tühjendusmüüki vältides ja osa kaubamajasid kinni pannes majandusaasta teises kvartalis 155 miljoni dollarise puhaskasumi. Tegemist oli kolmanda järjestikuse kvartalikasumiga pärast ligi kolme aastast kahjuperioodi.

Uue ettevõtte juhiks saab Kmarti juhatuse esimees Edward S. Lampert. Sears, Roebuck & Co tegevjuht Alan Lacy jääb ka uues firmas tegevjuhi kohale.

Lamperti kontrolli all olevale investeerimisfirmale ESL Investments kuulub BusinessWeeki andmeil 52,6% Kmarti ja 14,6% Sears, Roebuck & Co aktsiatest. ESL Investements on lubanud vahetada kõik eelpool mainitud aktsiaid Sears Holdings Corp-i aktsiate vastu.

?Liitumine tugevdab oluliselt nii Searsi kui ka Kmarti frantsiise, kiirendades Searsi strateegiat ?off-mall? (linnade südametes üksteisest eraldi paiknevad kaubanduskeskused) poodide avamisel ja suurendab mõlema ettevõtte kaubamärgiportfelli,? ütles Lasy.

Sears, Roebuck & Co aktsia alustas eilset börsipäeva 20% ja Kmart 815% tõusuga.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:54
    Otsi:

    Ava täpsem otsing