Euroopa Keskpank loobus 1- ja 2-euroste emiteerimisest

18. november 2004, 16:16

Euroopa Keskpanga nõukogu otsustas loobuda 1- ja 2-euroste pangatähtede emiteerimisest, vahendas Eesti Pank.

Euroopa Keskpanga nõukogu otsustas pärast kaalutlemist mitte muuta 1998. aastal langetatud otsust euro pangatähtede nimiväärtuste kohta ning loobuda 1- ja 2-euroste pangatähtede emiteerimisest kui liiga väikestest pangatähtedest.

Väikeste pangatähtede emiteerimisest oleks rohkem tüli kui kasu, leidis pank. Euroala kodanikud ei kasuta 1- ja 2-euroseid pangatähti kuigi palju, samuti tekib nendest suur töökoormus jaemüügisektorile ning müügiautomaatide tööstusele. Miinusena tõi Euroopa Keskpank välja ka pangatähtede suured trüki- ja töötlemiskulud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing