Kreenholmi kahjum kasvas kvartaliga 30 mln

Liis Kängsepp 18. november 2004, 14:56

ASi Kreenholmi Valdus kahjum kasvas kolmanda kvartali lõpuks juba 52 miljoni kroonini, esimese poolaasta lõpetas ettevõte tänavu 22 miljonilise kahjumiga.

Eelmisel aastal samal ajal teenis ettevõte tänastel teadetel 14 miljoni krooni suurust kasumit. Äripäevas on varem avaldatud andmeid, mille järgi sai Kreenholm eelmise aasta üheksa kuuga 7 miljonit kahjumit.

Kreenholmi üheksa kuu käive langes võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 100 miljoni võrra - kui 2003. aastal oli ettevõte käive 874 miljonit, siis tänavu 783 miljonit krooni.

Nädala algul Eestis viibinud emafirma Boras Wäfveri tegevjuht Thomas Widstrand lausus, et midagi uut tal ettevõtte majandusseisu kohta öelda ei ole. Börsile esitatud kvartaliaruandes loodetakse, et koondamiste ja ümberkorralduste mõjud hakkavad välja paistma järgmisel aastal.

'Meil on seoses turuga järgmise aasta esimese poolel agressiivsemad plaanid,' sõnas Widstrand, kuid ei nõustunud täpsustama, kuidas plaanitakse ettevõtte olukorda parandada. 'Mõtleme erinevate segmentide ja klientide peale.'

Widstrand on Kreenholmi emafirmas Boras Wäfveris on viimase nelja aasta jooksul juba kolmas juht ning võib juhtuda, et ta on veel tänavu sunnitud oma laua Boras Wäfveri peakorteris tühjaks tegema, kuna tema leping on sõlmitud vaid novembri lõpuni.

'Kavatsus on, et ma saan sellel ametipostil olla kauemat aega,' sõnas Widstrand, viidates, et ilmselt tema lepingut siiski pikendatakse. 'Ma ei ole lepingu pikendamise pärast mures, see selgub detsembris.'

Kreenholmi juhil Matti Haarajokil on Widstrandi sõnul tähtajatu tööleping ning juhatus on tema praeguse tööga Narvas rahul.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing