Neeme Jõgi asub Nutritec'i palgale

18. november 2004, 12:39

Homme viimast päeva Estiko-Plastari juhina töötav Neeme Jõgi asub esmaspäevast tööle Vene Nutritec Groupi vastomandatud Estmilk Production ja Agro Piim juhina.

'Sõidan praegu Tartusse, annan seal Estiko-Plastari asjad üle, peame väikese peo ja homme tulen liinibussiga Tallinnasse tagasi,' ütles Jõgi. Ta lisas, et otsus Estiko-Plastari juhataja koht maha panna pole seotud Nutritec Groupi pakkumisega. 'Nutritec otsis mu juba ammu üles, lihtsalt nüüd, kui sai teatavaks, et tulen Estikost ära, uuendasid nad pakkumist ja võtsin selle vastu,' rääkis Jõgi, kes enne Estikot juhtis Tallinna Piimatööstust. 'Põhimõtteliselt on minu ülesanne need ettevõtted korda teha ja korralikult tööle panna.'

Jõgi sõnul tulevad Estmilk Productioni Rapla tehases (endine Rapla Dairy - toim.) suured ümberkorraldused - tehases hakatakse tootma lastetoitusid ning ta muutub toiduainetööstusest rohkem farmaatsiatehase sarnaseks. 'Juurutatakse uus tehnoloogia, uus oskusteave,' rääkis Jõgi. 'Teiste piimatööstustega hakkama konkureerima tooraineturul, mitte aga siseturu toodetega.'

Jõgi sõnul peaks Rapla tehases lastetoitude tootmine algama järgmisel aastal. Varem on Nutritec Group välja öelnud, et plaanib järgmisel aastal Estmilk Productioni käibe kasvatada 600 miljoni kroonini ning ettevõttesse investeerida ca 100 miljonit krooni. Estmilki tänavune käive tuleb umbes 300 miljonit krooni.

Piimatöötlemisega tegelev Estmilk Production asutati 2003. aasta veebruaris, et toota piimatooteid pankrotti läinud Rapla Dairy tehases. Töövõtulepingu Rapla Dairyga sõlmis Estmilk Production 2003. aasta kevadel.

Tänavu kevadel piimatööstuse tervikvara pankrotipesast 70 miljoni krooniga välja Hansa Liising, kelle nõusolekul jätkas tööstuses tootmist Estmilk Production.

Estmilki eelkäijast Rapla Dairyst pidi viimase afgaanist tegevjuhi Yaqub Haidary juhtimisel saama Eesti suurim piimatööstus.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing