Riigikohus luges Tallinna parkimisviivise osaliselt seadusevastaseks

18. november 2004, 16:08

Riigikohus tunnistas osaliselt kehtetuks Tallinna volikogu määruse, mis lubas kõigilt märgistamata parkivatelt autodelt nõuda viivistasu.

Riigikohtu põhiseaduslikkuse järelevalve kolleegium tunnistas kehtetuks Tallinna linnavolikogu määruse lisa 'Parkimistasu' punkti 4.4 teise lause, mis võrdsustas parkimise õigust tõendava dokumendi nõuetekohase paigaldamata jätmise parkimistasu maksmata jätmisega, teatas kohus.

Riigikohus leidis, et Tallinna linnal puudus seaduslik alus kehtestada viivistasu parkimise õigust tõendava dokumendi paigaldamata jätmise või mittenõuetekohase paigaldamise eest.

Samas rõhutas riigikohus, et põhiseaduslikkuse järelevalve kolleegiumi otsus ei tähenda seda, nagu ei saaks parkimise kontrollijad parkimise õigust tõendava dokumendi puudumisel või mittenõuetekohasel paigaldamisel viivistasu otsust koostada. Kontrollidel on ka edaspidi õigus juhul, kui parkimisdokumenti pole nõuetekohaselt esitatud, eeldada parkimistasu maksmata jätmist ning nõuda viivistasu.

Autoomanik saab taotleda viivistasu otsuse tühistamist, kui ta oli parkimise eest tegelikult tasunud. Kehtinud regulatsioon seda ei võimaldanud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing