Virumaa Teataja: Rakke valda võib kerkida rapsi töötlemise tehas

18. november 2004, 08:26

Rakke vald algatas detailplaneeringu rapsiseemnest biodiisli tehase ehitamiseks, tehast hakkab rajama Tallinna firma OÜ Makoilus.

Rakkesse kavandatav rapsiseemne töötlemise tehas peaks tootma hakkama biodiislit ja tootmisjäägina õlikooki. Ehitus on kavandatud Rakke valla tööstuspiirkonda Tartu ja Simuna maantee risti lähedale, kirjutab Virumaa Teataja.

Rakke abivallavanema Indrek Kõlu sõnul on vald algatanud detailplaneeringu, selgitamaks rapsiseemne tehase rajamise võimalikkust antud kinnistule.

Nelja hektari suurune kinnistu on tehase rajamisest huvitatud firma OÜ Makoilus omandis. Indrek Kõlu hinnangul vajab ehitus ilmselt mõnevõrra maad juurde ja muuta tuleb veidi ka liikluskorraldust.

Kavandatava biodiislitehase projektijuhi Toomas Tautsi sõnul võib tehases tööd leida 15 inimese ringis. ?Tehase seadmed on kompaktsed, rohkem ruumi võtavad vaid laopinnad,? rääkis Tauts. ?Tegemist on väiketootmisega, mis ei peaks kaasa tooma ka mingisuguseid keskkonnaprobleeme.?

Lääne-Viru põllumajandustootjaid ühendava maarahva liidu juht Ülo Niisuke tunnistas, et ei ole maakonda kavandatavast tehasest midagi kuulnud. ?Aga Lääne-Viru põllumehed muidugi rapsi kasutamise võimaluste avardumise üle rõõmustavad, meil kasvatatakse rapsi ju maakondadest kõige rohkem,? avaldas ta põllumeeste nimel arvamust.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing