Energiaturu Inspektsioon kooskõlastas elektri kaalutud keskmise müügihinna.

19. november 2004, 11:57

Energiaturu Inspektsioon tegi otsuse, millega kooskõlastas Eesti Energia kaalutud keskmise elektri müügihinna 41,83 senti/kWh.

Kooskõlastatud hind koosneb elektri tootmise hinnast 40,18 senti/kWh (mis ei ületa Narva Elektrijaamadele kooskõlastatud hinda 40,95 senti/kWh), millele lisanduvad kulutused 0,68 senti/kWh elektrienergia bilansi hoidmise eest ning müügikulud 0,97 senti/kWh, teatas inspektsioon.

Vastavalt elektrituruseadusele ei kooskõlasta inspektsioon enam eraldi hinnapakette, vaid ühtse kaalutud keskmise elektri hinna. Kooskõlastatud hinna alusel on Eesti Energial õigus moodustada erinevaid hinnapakette.

Inspektsiooni tänane otsus tähendab seda, et ahelast, mille järgi kujuneb välja lõpptarbija hind, on jäänud kooskõlastada veel Jaotusvõrgu võrgutasude hinnad. Peale Jaotusvõrgu hindade kooskõlastamist on võimalik öelda, palju ühele või teisele tarbijagrupile elektri hind muutub.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing