Kertu Ruus • 21. november 2004 kell 22:00

Me meedia USA omast objektiivsem

Vabandan, et kirjutan ajakirjandusest, sest olen ise ajakirjanik. Aga ma pean. Töötan Äripäeva jaoks maailma keskusest, USA pealinnast Washingtonist. Loen lehti, vaatan telekat. Ja tean, et siia tuuakse heast südamest ja USA raha eest kõikide vähemvabade riikide liidreid, kes õpivad demokraatiat ja sealhulgas oma vaba ajakirjandust üles ehitama. 15 aastat tagasi toodi meie praegusi juhte siia ka.

Ja mis ma näen? USA peamised telekanalid ja üleriigilised ajalehed ei ole objektiivsed. Nad toetavad kindlalt demokraatide parteid. On ainult üks telekanal, mis toetab vabariiklasi, mõni aastat tagasi loodud Foxi uudistekanal. Sellel taustal on ime, et George Bush valimised võitis.

Eestis me endale sellist asja ei luba. On rumalaid uudiseid, on kallutatud uudiseid, aga sellist rahvuslikku agendat nagu ühte parteid toetavatel ajakirjanikel USAs meil pole. Ses asjas oleme USAst mööda läinud.

Hetkel kuum