Soome tööandjad jõudsid eile streikijatega lahenduseni

Sirje Rank 22. november 2004, 00:00

Eile õhtul tuli teade, et Soome auto- ja transpordiliit AKT kiitis heaks Soome transpordiala tööandjate liidu ALT nägemuse streigi lahenemise kohta. Kõik streigid lõpevad ja töötegijad lähevad tööle esimesel võimalusel, teatas MTV3.fi. Tööandjate liit lubab muu hulgas, et pealinna-lähedaste transpordifirmade töötajatele ei rakendata rohkem osalist tööaega ja kõigile osaajaga töötajatele pakutakse võimalust siirduda uuesti täisajaga tööle. Kui kokkulepet poleks sündinud, oleks tänasest streigiga olnud haaratud ka siseriiklikud lennud ja raudteetransport.

Läinud nädalal seiskusid lisaks halvatud bussiliiklusele kauba laadimine Helsingi sadamas ning kemikaalide tarned Soome metsa- ja puidutööstusele. Laupäeval teatas Soome transpordiala tööandjate liit ALT, et kui streik lõpeb, ollakse valmis ametiühingutega kõnelusi alustama.

Ligi kaks nädalat kestnud streik on tööandjate hinnangul majandusele kahju toonud umbes 55 miljonit krooni. AKT-le ja alaliitudele on illegaalse streigi eest määratud 2,8 miljonit krooni trahvi.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing