ÄP fototoimetus • 22. november 2004 kell 22:00

Sadama uus juht paneb rõhu müügile

ASi Tallinna Sadam uus juht Riho Rasmann leiab, et ettevõte on seni pööranud vähe tähelepanu arengule ja müügitööle, ning lubab seda viga parandada, kirjutas Äripäev viis aastat tagasi.

?Muugal näiteks on pool sadamat veel välja arendamata. Kindlasti saab palju ära teha koostöös operaatoritega, et Tallinna Sadamat kui logistilist keskkonda maailmas paremini müüa. Uute kaubavoogude otsimine oli täielikult operaatoritele jäetud.

Operaatorile peab iga järgnev kaubatonn odavam tulema. Pakterminali madalam keskmine tonnihind tuleb näiteks just sellest, et kogused on teistega võrreldes palju suuremad. Põhiosa tuludest, umbes poole, saab sadam hoopis laevadelt sildumis- ja kaimaksudena, mida arvestatakse tonnaa?i pealt,? rääkis intervjuus Riho Rasmann.

Hetkeseis: Riho Rasmanni asemel on sadama juht Mart Tooming. Tallinna Sadam tahab sadamatasusid tõsta.

Autor: ÄP

Hetkel kuum