Citigroupi suurim omanik prints Alwaleed investeerib Aafrika vaesematesse riikidesse

23. november 2004, 15:36

Saudi prints Alwaleed bin Talal, kes on maailma rikkuselt neljas inimene, investeerib Aafrika vaesematesse riikidesse, teatab uudisteagentuur Bloomberg.

?See on märk Aafrikasse investeerimise huvi kasvust,? kommenteeris Londonis asuva Aafrika riskikapitali assotsiatsiooni direktor Barbara James.

Alwaleed on maailma suurima panga Citigroupi suurim aktsionär ning ajakirja Forbes andmetel teeb tema vara väärtus 21,5 miljardit dollarit ehk 260 miljardit krooni rikkuselt neljas inimene maailmas. Lisaks on tal märkimisväärsed osalused mitmel pool alates hotellioperaatori kettides Fairmont Hotels Resort ja Four Seasons Hotels lõpetades meediakompaniide Time Warner ja Walt Disney Co.

Printsi investeerimisfirma Kongdom Holdingi on investeerinud Kingdom Zephyr Africa Management Co fondi umbes kolmandiku 103 miljonist dollarist (1,2 miljardit krooni). Fond hakkab investeerima logistika-, pangandus-, kindlustus- ja telekommunikatsioonifirmades, mis opereerib mitmes firmas.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing