Eesti soost seksiärimees läheb USAs kolmeks aastaks vangi

Inno Tähismaa 24. november 2004, 14:59

Eesti naisi Ühendriikidesse viinud ja seal neid erootilist massaa?i tegema sundinud USA kodanikust eestlane Roman Valdma mõisteti eile 41 kuuks vangi.

See oli maksimaalne karistusmäär, mis tema kuritegude eest sai määrata, kirjutab Eesti Päevaleht Online.

?Te sundisite neid inimesi tulema siia ilma sõpradeta ja üksi, nad ei rääkinud siinset keelt. Te pöörasite nende vastu ning surveavaldustega, nagu füüsiline ründamine, sundisite neid tegema neid asju,? ütles piirkonnakohtunik William G. Young Valdmale karistust määrates.

14 aasta eest USA kodanikuks saanud 38aastane Valdma ütles kohtunikule, et tal on kahju kuritegude pärast, mida ta sooritas, kirjutas ajaleht Boston Herald. ?Ma olen tagajärgedeks valmis,? lausus ta.

Augustis peetud kohtuistungil tunnistas Valdma end süüdi viie naise illegaalses toomises Eestist USAsse, naised pidid USAs tegema erootilist massaa?i ja osalema seksuaalsetes aktides. Samuti tunnistas mees, et värbas kaks eestlasest naist New Yorgist ja Floridast enda juurde tööle, kuid kinnitas, et ei ähvardanud naisi ega kohelnud neid vääralt.

Süüdistaja sõnul ahvatles Valdma enamiku naisi Bostonisse, lubades neile seaduslikku tööd teraapilise massaa?i salongis, ning seejärel nõudis, et naised sooritaksid oma klientidel seksuaalakte.

?Mõned kohkusid tagasi ja soovisid naasta Eestisse,? ütles süüdistaja Emily Schulman, lisades, et Valdma ähvardas teatada politseile, et naised on USAs illegaalselt või siis teatada oma sõpradele ?Vene maffias?, et nood naised taas üles leiaks, kui nad peaksid põgenema.

Naised toodi USAsse 1999. ja 2003. aasta vahel, neid sunniti töötama, et nad saaksid maksta Valdmale tagasi lennupiletite raha, mille mees naistele ostis. Mõnedel kordadel kasutas Valdma naiste vastu vägivalda, et nood töötaksid edasi pärast seda, kui nad olid lennupiletite raha ära maksnud, sõnas Schulman.

Kohtunik määras Valdmale lisaks 75 000 dollarilise trahvi, tema korter, 2003. aasta Acura ning mehelt leitud 80 000 dollarit sularaha konfiskeeriti. Valdma asub karistust kandma 4. jaanuaril.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing