Pärnu PM: Riik soovib staadionile elamuid ehitada

24. november 2004, 08:16

Riigi maa-amet tahab ühe Pärnu Kalevi staadioni varuväljakutest sportlastelt ära võtta ja selle asemele elamud ehitada.

Keskkonnaministeeriumi alluvuses töötav maa-amet saatis 16. septembril Pärnu linnavalitsusele kirja, milles sooviti jätta riigi maareservi järgmised Saue linnas asuvad maaüksused: Aisa 12, Pardi 2a, maatükk 1 ja Papli 38. Maaüksuste sihtotstarbeks paluti määrata elamumaa, kirjutab Pärnu Postimees.

Kirjale lisatud asendiplaanidest selgub, et soovitavad maaüksused asuvad siiski Pärnus ja maatüki 1 all mõeldakse üht Kalevi staadioni varuväljakut. Papli 38 on suvalise aadressi ja kujuga tükk Tervise Paradiisi lähedal rannaroostikus, Aisa 12 laste mänguväljakuks ja Pardi 2a neljaks elamukrundiks planeeritud riigimaa.

Neljast krundist kõige 'magusam' on kruusaga kaetud muruväljak Ranna puiestee pikenduse ääres Side ja Kuuse tänava vahel. Suviti peatub seal tivoli, muul ajal aga püüab ligi 30 kettaheitjat, odaviskajat ja vasaraheitjat jalgpalluritega ruumi jagada.

'See on ainuke koht Pärnus, kus üldse veel midagi heita või visata saab,' ütles kergejõustikutreener Ando Palginõmm. 'Ühisgümnaasiumi staadion on kunstkattega, Raeküla jalgpallurite päralt ja Kalevi staadionil võivad oda visata vaid üksikud tipud.'

Spordiseltsi Kalev Pärnu organisatsiooni esimehe Mati Killingu sõnul oleks Kalevi staadionile rahvusvaheliste võistluste toomine mõeldamatu, kui sportlased harjutusväljakutel ette valmistada ei saa. 'Ainult jalgpalluritele mõeldud muruväljakule ei mahu nad ära, juba praegu tuleb heitjate ja jalgpallurite vahel hoolega aegu klapitada,' lausus ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing