SLÕL: Lang kihutas sinise vilkuriga

Inno Tähismaa 24. november 2004, 09:44

Riigikogu aseesimees Rein Lang, kes on kirunud ametnike vilkuriga ringikihutamist, põrutas sinise vilkuri abil teed rajades parteikoosolekule.

Lang kihutas 10. novembri hommikul musta värvi ameti-Mercedesega Muhumaalt Tallinna, et jõuda erakonna juhatuse koosolekule. Langiga oli kaasas ka partei- ja riigikogukaaslane Signe Kivi, kirjutab SL Õhtuleht.

?Vastab tõele,? ütles Lang. ?Mul oli autojuht. Saime kella 9 praamiga üle. Vilkurit kasutasin sellepärast, et olla kell 11 Tallinnas istungil, mis otsustas kaitseministri tagasiastumise.?

Küsimusele, kas vilkuri kasutamine oli põhjendatud, vastas Lang: ?Võib-olla olete kuulnud, et ma olen parlamendi asespiiker? Ma pean kohal olema, või vähemalt teada saama, kui toimub selline tähtis sündmus nagu kaitseministri tagasiastumine!?

Poliitiku kinnitusel oli kõik seaduslik, sest alarmsõidust teatas ta keskkriminaalpolitsei juhtimiskeskusse, nagu kord ette näeb. Lang märkis, et kasutab vilkureid ainult äärmisel vajadusel.

Kivi lisas, et nad käisid Langiga riigikogu kultuurikomisjoni ja muinsuskaitseühenduse väljasõidul. SL Õhtulehe andmetel tehti väljasõit Muhu saarele Pädaste mõisa, mis kuulub respublikaanist riigikogu liikmele Imre Sooäärele.

?Lahkusime ürituselt enne lõppu, sest saime teada, et Reformierakonna juhatus hakkab samal hommikul arutama kaitseminister Margus Hansoni tagasiastumisavaldust. Rein Lang helistas (politseikorrapidajale - toim.) ja teatas, et kasutab sõiduks alarmkaarti,? ütles Kivi.

Riigikogu liige ja endine siseminister Robert Lepikson leiab, et partei koosolekule vilkuriga sõitmine pole põhjendatud. ?Seal pole mitte midagi erakorralist! Tuleb lihtsalt varem välja sõita ja järgida liikluseeskirja,? lausus ta. ?Alarmkaardid pole mitte selleks, et nendega maanteel sõita - et löö aga ?kopsik? katusele ja anna tuld. See pole mingi põhjendus, et oli vaja sõita partei üritusele!?

Lepikson toob vilkuri kuritarvitamise musternäitena välja mõne ministri kombe niimoodi töönädala lõpus koju Tartusse kihutada.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing