Andrus Saar: ettevõtja on poliitik

25. november 2004, 13:44

Uuringufirma Saar Poll omanik ja juht, sotsioloog Andrus Saar tõstatas tänasel Eesti Eduka Arengu foorumil küsimuse, kas ettevõtja on poliitik.

'Ärimehed on isegi suuremad poliitikud kui poliitikud ise,' vastas Saar ise oma küsimusele. 'Öeldakse, et kui tahad maailma muuta, hakka suurettevõtjaks.' Ka vastutus on ettevõtjal Saare sõnul suurem kui poliitikul. 'Ettevõtja paneb ju oma raha mängu,' selgitas Saar.

Saar rääkis oma sõnavõtus veel,et tänapäeval on korruptsioon paljudes valdkondades saanud marketingi nime, ka suhtekorralduse eesmärk ei ole enam pahatihti mitte klientide teavitamises, vaid konkurendi maoli panekus.

Saar kinnitas kohalviibijaile, et ettevõtja on riigile väga suur varandus. 'Mitte ainult arstid, teadlased, bussijuhid ja muud ametimehed pole riigile suur varandus, ka ettevõtjad on seda ja riik peab hoidma nii oma ajusid kui ka ettevõtjaid,' ütles Saar. 'Anna neile vabadus ja tingimused ja ta toodab paljukordselt tagasi.'

Saar lõpetas oma sõnavõtu väitega, et kapitalil on rahvus. 'Olen veendunud, et kapitalil on olemas rahvus, vähemalt poliitiline rahvus,' ütles Saar.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing