Mart Laar töötab ettevõtlusnõustajana

25. november 2004, 08:13

Endine peaminister ja Isamaaliidu esimees Mart Laar teeb riigikogu kõrval tasuta tööd ettevõtlusnõustajana, teatas EPL Online viitega SL Õhtulehele.

Laar kuulub rahvusvahelise konsultatsioonifirma Springfellow advisory board"i ehk nõuandvasse kogusse. Firma kodulehe andmetel tegutseb Laar kogus eelmise aasta juunist.

Springfellow projektijuht Daniel Eichhorn ütles, et ekspeaminister ei ole nende firmas palgatööl. «Ta on meie advisory board"is, mitte firma töötaja. Nõuandjad on kohal, kui on mingisugused suuremad firmaüritused või õhtusöögid. Aitavad kontaktide ja hea nõuga. Nad on osa meie organisatsioonist, aga mitte nii, et nad on meil tööl ja saavad selle eest palka.»

«Advisory board"i liige on maakeeli öeldes uste avaja, nõustaja ja kontaktide looja. Ikka selleks, et Springfellow`d abistada kontaktidega, strateegia, struktuuri ja eesmärkide suhtes,» ütles Springfellow" Eesti esindaja Toomas Käbin. Tema sõnul teevad suurte firmade nõukogude liikmed tihti tasuta tööd. «Seal on näiteks inimesi, kes on juba pensionile läinud ja tegutsevad board"is lihtsalt selleks, et neil oleks mingi väljund. Muidugi on see ka prestii?i küsimus.»

Laar ütles, et temal nõukogu liikmena tegelikult mingeid ülesandeid ei olegi. «Mingist ammusest ajast on nad mind sinna nimetanud küll. Kui küsitakse, siis tuleks mul nõu anda, aga siiamaani pole küsitud. Käisin eelmisel aastal neile korra esinemas,» sõnas Laar. «Kuulun ka teiste firmade nõuandjate hulka, sealt küsitakse rohkem.»

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing