• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Igihaljas jõululugu Vanemuises

  Vanemuise teatri suures majas esietendub täna lasteballett ?Pähklipureja?, mille lavastas Pär Isberg Rootsi Kuninglikust Balletist.
  Pär Isbergi ja Erik Näslundi kirjutatud libreto põhineb Elsa Beskowi lasteraamatu ?Petteri ja Lotta jõulud? ning E. T. A. Hoffmanni teose ?Pähklipureja ja Hiirtekuningas? ainestikul. Muusika on kirjutanud Pjotr T?aikovski.
  Kaks orbu, Petter ja Lotta, elavad koos oma tädide Pruuni, Rohelise ja Lavendliga. Kätte jõuab nende esimene koos veedetud jõuluaeg. Ettevalmistused on täies hoos, kuid lastele jääb paljugi sellest salapärasest saginast arusaamatuks, sest nad pole varem jõule pidanud. Ilmub jõulusokk kingitustega: Petter saab endale kepphobuse ja Lotta jõulusoku pea kujulised pähklitangid. Kui külalised on lahkunud ja lapsed sätivad end magama, algavad unenäos juhtuma salapärased lood.
  ?Pähklipureja? lavakujunduse tegi Bo-Ruben Hedwall ja kostüümikunstnik oli Ann-Mari Anttila, valguskujunduse lõi Torkel Blomkvist. Muusikaline juht ja dirigent on Anu Tali ning dirigent Lauri Sirp. Lavastuses tantsib kogu Vanemuise balletitrupp, samuti osaleb seal teatri 15-liikmeline naiskoor.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
NFT – kuum plokiahela trend – saab oma ETFi
USA varahaldur Defiance ETF käivitab Defiance Digital Revolution ETFi, mis hakkab järgima plokiahelaga seotud ettevõtete ja non-fungible token'i (NFT) indeksit.
USA varahaldur Defiance ETF käivitab Defiance Digital Revolution ETFi, mis hakkab järgima plokiahelaga seotud ettevõtete ja non-fungible token'i (NFT) indeksit.
Volkswageni autotarkvaraettevõte muudab oma äristrateegiat Eestis
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Madis Toomsalu võimalikust kriisist kinnisvaras: juba tasub karta
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.