Igihaljas jõululugu Vanemuises

Christel Karits 26. november 2004, 00:00

Vanemuise teatri suures majas esietendub täna lasteballett ?Pähklipureja?, mille lavastas Pär Isberg Rootsi Kuninglikust Balletist.

Pär Isbergi ja Erik Näslundi kirjutatud libreto põhineb Elsa Beskowi lasteraamatu ?Petteri ja Lotta jõulud? ning E. T. A. Hoffmanni teose ?Pähklipureja ja Hiirtekuningas? ainestikul. Muusika on kirjutanud Pjotr T?aikovski.

Kaks orbu, Petter ja Lotta, elavad koos oma tädide Pruuni, Rohelise ja Lavendliga. Kätte jõuab nende esimene koos veedetud jõuluaeg. Ettevalmistused on täies hoos, kuid lastele jääb paljugi sellest salapärasest saginast arusaamatuks, sest nad pole varem jõule pidanud. Ilmub jõulusokk kingitustega: Petter saab endale kepphobuse ja Lotta jõulusoku pea kujulised pähklitangid. Kui külalised on lahkunud ja lapsed sätivad end magama, algavad unenäos juhtuma salapärased lood.

?Pähklipureja? lavakujunduse tegi Bo-Ruben Hedwall ja kostüümikunstnik oli Ann-Mari Anttila, valguskujunduse lõi Torkel Blomkvist. Muusikaline juht ja dirigent on Anu Tali ning dirigent Lauri Sirp. Lavastuses tantsib kogu Vanemuise balletitrupp, samuti osaleb seal teatri 15-liikmeline naiskoor.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:28
    Otsi:

    Ava täpsem otsing