• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tooraine aitab asjaosalisi

  Nii naftapumpajad kui ka terasetootjad vedasid eile Euroopa börse üles, kuna loodetakse, et nõudlus suudab tooraine hindu tugevana hoida.
  ?Terase ja nafta hind ei tule alla,? ütles uudisteagentuurile Bloomberg Riva Garcia Gestion SA fondivalitseja Mariano Sancho. ?Investeerimine toorainega seotud aktsiatesse on veel mõnda aega tulus,? lisas Sancho.
  Euroopa kvaliteetaktsiaid jälgiv Dow Jones Stoxx 50 oli eile kella viieks tõusnud 0,7% plussi, 2762,44 punktile.
  Maailma suurima terasetootja Arcelori aktsia maksis samal ajal 16,55 eurot (+3,8%) ja Suurbritannia sama sektori esindaja Coras Groupi aktsia 54,75 penni (+2,3%).
  Jaapani suuruselt teine autotootja Nissan Motor raporteeris, et peatab kolmes oma tehases viieks päevaks töö, kuna firmal on raskusi terase saamisega. Tegemist on selge märgiga, et nõudlus terase järele on pakkumisest suurem.
  Euroopa suurim kütusekompanii BP oli õhtuks kosunud 2,2% ja Total 1,4%, kuna spekulatsioon Jaapani suurenevast nõudlusest nafta järele tõstis musta kulla hinda eile hommikul Tokios 1,7%. Energia- ja toorainesektori indeks Euroopas on 2004. aastal tõusnud 14% ehk üle kahe korra enam kui turg tervikuna.
  Halb uudis tuli aga eile Euroopa suurima majandusega riigist Saksamaalt, mille ärikliima indeks Ifo langes novembris viimase 14 aasta madalaima tasemeni.
  Saksamaa eksportijatele mõjub halvasti kallis euro. Samuti pärsivad riigis tarbimist viimase viie aasta halvimad tööturunäitajad.
  USA börsid olid eile tänupüha tõttu suletud ning täna kaubeldakse vaid pool päeva.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Indrek Teder: raha räägib. Endiselt
Mõnedes Euroopa riikides on jätkuvalt esiplaanil äri- ja majanduslikud huvid, mitte sõda Ukrainas. Ja seda täiesti avalikult, kirjutab endine õiguskantsler Indrek Teder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Mõnedes Euroopa riikides on jätkuvalt esiplaanil äri- ja majanduslikud huvid, mitte sõda Ukrainas. Ja seda täiesti avalikult, kirjutab endine õiguskantsler Indrek Teder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Aasia aktsiad langesid koos USA futuuridega
Aasia aktsiad ja USA aktsiafutuurid langesid teisipäeval, investorid arutasid, kas Hiina värske stiimul võib piirata sulgemiste mõju majandusele.
Aasia aktsiad ja USA aktsiafutuurid langesid teisipäeval, investorid arutasid, kas Hiina värske stiimul võib piirata sulgemiste mõju majandusele.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Töötajad peavad mainekaks tööandjaks energiafirmat, tudengid Microsofti
Töötavate inimeste jaoks on kõige atraktiivsemad tööandjad riigi või kohaliku omavalitsuse infrastruktuuriettevõtted, tudengid hindavad Microsofti Eesti arenduskeskust, LHVd ja Pipedrive’i, näitab Kantar Emori tööandjate maine pingerida.
Töötavate inimeste jaoks on kõige atraktiivsemad tööandjad riigi või kohaliku omavalitsuse infrastruktuuriettevõtted, tudengid hindavad Microsofti Eesti arenduskeskust, LHVd ja Pipedrive’i, näitab Kantar Emori tööandjate maine pingerida.
Tõnu Õnnepalu: meie isiklik elu on üks erakordne asi
Pärnu juhtimiskonverentsi otsad tõmbas kokku armastatud kirjanik Tõnu Õnnepalu, kes soovitas unistada: nagu võib juhtuda, et hommikul on peas täiesti uus mõte, mida seal enne polnud, nii on ka ilmsi unistamisega.
Pärnu juhtimiskonverentsi otsad tõmbas kokku armastatud kirjanik Tõnu Õnnepalu, kes soovitas unistada: nagu võib juhtuda, et hommikul on peas täiesti uus mõte, mida seal enne polnud, nii on ka ilmsi unistamisega.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.