Hansapank kergitas finantseesmärke

Annika Matson 26. november 2004, 09:39

Hansapank ootab maksudeeelse tegevuskasumi kasvu vähemalt 15% võrra, senise 10% asemel.

Hansapank teatas börsile oma uuendatud finantseesmärgid. Seoses kiire kasvuga Balti finantssektoris ning laienemisega Vene turule, otsustas Hansapank muuta Grupi finantseesmärke.
2005. aastast kehtivad järgmised eesmärgid:
- maksudeeelse tegevuskasumi kasv vähemalt 15%
- kulu-tulu suhe alla 45%
- omakapitali tootlus vähemalt 20%
- riskikulu alla 0,5%

Hansapanga hinnangul jätkub nende positiivsete tegurite koosmõjul sarnane kiire areng Balti riikide finantssektoris ka järgneva 2-3 aasta jooksul, mistõttu tõstab Grupp maksudeeelse tegevuskasumi kasvu eesmärgi 10%lt 15%le.
Oluline osa tegevuskasumi kasvust tuleb paranenud kuluefektiivsusest.
Usume, et suudame korraldada Grupi-siseseid protsesse paremini kui seni ning seeläbi kasvatada Grupi tegevusmahtusid olemasolevate ressurssidega. Sellega seoses alandab Grupp kulu-tulu suhte eesmärki 5 protsendipunkti võrra 45%le.
Samuti otsustati alandada riskikulu eesmärki 0,1 protsendipunkti võrra seoses tegevuskeskkonna ning grupi laenuportfelli riskitaseme paranemisega. Uus eesmärk on hoida riskikulu majandustsükli keskmisena allpool 0,5%. Riskikulu arvutatakse järgmiselt: (mahakantud laenud ? tagasisaadud laenud) / keskmine laenuportfell. Grupi omakapitali tootluse eesmärk ei muutunud ning on endiselt 20%.

Hansapank on seadnud eesmärgiks saada 2007. aastaks modernse panganduse võrdkujuks Euroopas. See tähendab, et soovime olla Euroopa parimate hulgas ka kasvu, efektiivsuse ja teiste majandusnäitajate poolest. Hansapanga Grupi tänased majandustulemused on Euroopa parimate universaalpankadega igati võrreldavad kuid Grupi senised finantseesmärgid jäävad parimate tasemele alla.

Balti riikide ühinemine Euroopa Liiduga sel kevadel tõstis siinset majandusaktiivsust ning suurendas nii ettevõtjate kui ka tarbijate kindlust tuleviku suhtes. Lisaks on laenuintressid jätkuvalt ajaloo madalaimatel tasemetel ning Balti regiooni majanduskasv on kiireim kogu Euroopas.

2007. aastani kehtivad finantseesmärgid kinnitati Hansapanga nõukogu koosolekul 25. novembril.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing