Sampo Pank pakub kohalikele omavalitsustele intressi alla 1%

26. november 2004, 10:15

Tänasest pakub Sampo Pank kohalikele omavalitsustele laenu intressiga alla 1 %. Kliendiga kokku lepitavale baasintressile lisandub 6 kuu Euribor.

Soodustingimustel laenu saab kasutada nii investeeringuteks kui olemasolevate kohustuste refinantseerimiseks, teatas Sampo Pank.

Sampo Panga äripanganduse divisjoni spetsialisti Sander Zibo sõnul küünivad kohalike omavalitsuste laenud kokku üle 3 miljardi krooni.

'Kohalike omavalitsuste laenunitressid on teinud läbi languse sarnaselt eluasemelaenu intressidega. Tänased soodsamad intressimäärad võimaldavad omavalitsustel olemasolevate kohustuste refinantseerimise korral säästa märkimisväärselt raha,' ütles Zibo.

Eestis on 241 kohalikku omavalitsust. Omavalitsuste maksimaalne laenukoormus on reguleeritud seadustega. Kuna enamik linnu ja valdu on juba oma laenulimiidi ammendanud, saab lisavahendeid hankida olemasolevaid laene soodsamatel tingimustele refinantseerides.

Sampo sooviks on juhtida kohalike omavalitsuste tähelepanu lisasäästmise võimalustele. Pangale makstavaid tasusid puudutavalt on täna nendeks kindlasti intressitasemed ja arvelduste eest makstavad tasud.

Sampo Pank kuulub Sampo finantsgruppi, mis on Soome suurim kindlustus-ja finantsteenuseid pakkuv kontsern. Sampo gruppi Eestis kuuluvad lisaks Sampo Pangale veel Sampo Baltic Asset Management, Sampo Elukindlustus ja Sampo Liising. Sampo on samuti Skandinaavia ja Baltikumi juhtiva varakindlustusfirma If omanik

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing